Unirea Bucovinei cu România se reconstituie la Hida, la 100 de ani de la înfăptuire

Comuna Hida va fi gazda unui eveniment de reconstituire a unirii Bucovinei cu România, în aceeași zi în care a fost adoptată Declarația de Unire de către Congresul General al Bucovinei de la Cernăuți, în urmă cu 100 de ani. În 28 noiembrie, de la ora 12, va fi semnat acordul de înfrățire între comuna Hida și comuna Mahala din Regiunea Cernăuți, Ucraina.
„Am luat decizia de a ne înfrăți cu comuna Mahala din Ucraina pentru a marca 100 de ani de la adoptarea Declarației de Unire de la Cernăuți. Când ni s-a propus acordul de înfrățire, am făcut o analiză a acestei comunități care însumează 11.000 de locuitori, dintre care 7.000 sunt români, care au ales un primar român și care își doresc să se simtă în An Centenar mai aproape de țara mamă, România. A fost o decizie ușor de luat și ne bucurăm să avem oaspeți din Bucovina la Hida. Vă așteptăm alături de noi, la Hida, să sărbătorim împreună o pagină importantă din istoria României”, a declarat primarul comunei Hida, Dumitru Petruş.

Anterior semnării Acordului de înfrăţire între cele două comune, reprezentanţii administraţiei locale împreună cu delegația din Mahala vor depune coroane de flori la Monumentul Eroilor din comuna sălăjeană. Momentul oficial se va încheia cu un spectacol de muzică populară care să marcheze celebrarea celor 100 de ani de la unirea Bucovinei cu România.

Alte articole

Leave a Comment