Patru sălăjeni, medaliaţi cu bronz la Campionatul Mondial de Futnet

Rezultat de excepţie pentru patru sălăjeni practicanţi de futnet (tenis cu piciorul). Emil Borz, Silviu Crişan, Mark Mocan şi Flaviu Seicke au făcut parte din lotul naţional al României la ediţia din acest an, cea cu numărul 12, a Campionatului Mondial de Futnet, desfăşurat la Cluj-Napoca, în Sala Polivalentă.
După ce au obţinut victorii pe linie în prima zi a competiţiei, „tricolorii” s-au calificat în fazele superioare ale Campionatului Mondial. În finala mică a probei de dublu, România a câştigat cu 2 – 1 duelul cu naţionala Coreei de Sud (7 – 11, 11 – 7, 12 – 10). La triplu s-a repetat victoria cu sud-coreeni, dar victoria a fost mai uşor obţinută, 2 – 0 la seturi (11 – 7, 11 – 5).
Clujeanul Alin Bălan a fost desemnat cel mai bun jucător al Campionatului Mondial, fiind prima astfel de distincţie acordată unui sportiv român.
„Rezultatele obţinute de sportivii noştri sunt cu adevărat remarcabile, cu atât mai mult cu cât şi specialiştii dădeau şanse mici jucătorilor noştri să prindă un podium mondial. Per ansamblu, România a terminat pe locul trei în clasamentul pe naţiuni, fapt ce reprezintă o performanţă deosebită. Am lăsat în urmă reprezentative precum cele ale Elveţiei, Franţei sau Coreei de Sud”, a declarat Sorin Bogdan, preşedintele Asociaţiei Futnet România.
„Nimeni nu se găndea înainte de competiţie că vom obţine două medalii la acest Campionat Mondial, mai ales că în urmă cu doi ani, România a obţinut doar o medalie de argint. Ne bucurăm foarte mult pentru această performanţă, este ceva extraordinar pentru sportul din judeţ”, a declarat şimleuanul Emil Borz.
Naţionala ţării noastre a fost alcătuită din: Alin Bălan (Jsf Cluj), Florin Bozga (Jsf Cluj), Tiberiu Osztian (Victory Cluj), Ioan Creţ (Futnet Oradea), Emil Borz (Simex Şimleu Silvanie), Silviu Crişan (Simex Şimleu Silvaniei), Mark Mocan (Simex Şimleu Silvaniei), Flaviu Seicke (Simex Şimleu Silvaniei). Antrenor: Daniel Săsărman. Preşedinte: Sorin Bogdan

Leave a Comment