Undă verde pentru plata fermierilor

Cele două hotărâri mult așteptate de fermieri au fost publicate în Monitorul Oficial, în data de 19 februarie. Este vorba de HG nr. 124/2024 pentru aprobarea plafoanelor alocate ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul zootehnic, pentru anul de cerere 2023 și HG nr. 125/2024 pentru aprobarea plafoanelor alocate ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul vegetal, pentru anul de cerere 2023.

O dată ce plafoanele alocate ajutoarelor naționale tranzitorii (ANT) s-au aprobat, APIA Sălaj va face plățile către fermieri. În sectorul vegetal, banii se alocă pentru următoarele culturi: cereale pentru boabe, leguminoase pentru boabe, rădăcinoase, plante industriale, legume, furaje verzi anuale și perene, căpșuni, loturi semincere, culturi amplasate pe teren arabil în sere și solarii, precum și alte culturi realizate pe teren arabil și care nu fac parte din cele menționate. Cu privire la cuantumul per hectar al ANT-urilor  în sectorul vegetal, conducerea APIA Sălaj face precizarea că acest calcul  se va face prin raportarea sumelor prevăzute la suprafețele eligibile corespunzătoare fiecărei culturi.

One Thought to “Undă verde pentru plata fermierilor”

  1. […] Cele două hotărâri mult așteptate de fermieri au fost publicate în Monitorul Oficial, în data de 19 februarie. Este vorba de HG nr. 124/2024 pentru aprobarea plafoanelor alocate ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul zootehnic, pentru anul de cerere 2023 și HG nr. 125/2024 pentru aprobarea plafoanelor alocate ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul vegetal, pentru anul de cerere 2023. O dată ce plafoanele alocate ajutoarelor naționale tranzitorii (ANT) s-au aprobat, APIA Sălaj va face plățile către fermieri. În sectorul vegetal, banii se alocă pentru următoarele culturi: cereale pentru boabe, leguminoase pentru… Citeste mai mult […]

Leave a Comment