Macovei şi Blaga se bat pentru voturile democrat-liberalilor sălăjeni

După ce, în urmă cu trei săptămâni, Elena Udrea îşi susţinea, la Zalău, moţiunea intitulată „Noul Partid Democrat Liberal. O nouă Românie” – cu care fostul ministru al Turismului candidează la preşedinţia PDL – sâmbătă, a sosit momentul celorlalţi doi pretendenţi la cea mai înaltă funcţie din partid să facă lobby în faţa pedeliştilor sălăjeni. Astfel, preşedintele PDL, senatorul Vasile Blaga, precedat de europarlamentarul Monica Macovei, şi-au prezentat, sâmbătă, la Zalău, în prezenţa a circa 100 de membri de partid, moţiunile intitulate „România dreaptă. PDL – politica dincolo de lozinci” şi, respectiv, „Reformiştii”, cu care vor să (re)câştige şefia partidului, la sfârşitul lunii martie.

Guvernul Ponta, beţia şi intrarea în Schengen
Prezent sâmbătă la Zalău pentru a-şi promova Moţiunea cu care candidează la recâştigarea fotoliului de lider al PDL, liderul partidului, Lucian Blaga, a declarat că Guvernul actual este unul antinaţional, datorită modului în care abordat în ultima perioadă aderarea la Schengen. Preşedintele a subliniat că România trebuie să fie în Schengen din mai multe puncte de vedere. „Nu putem fi de acord cu acest Guvern antinaţional care duminica trecută, prin vocea Ministerului de Externe, spunea că dacă miercurea care urma nu ne primesc Schengen, nu ne mai trebuie Schengen. Noi am crezut că omul e un pic băut, numai că la amiază a intervenit premierul care a spus că este chiar poziţia Guvernului, iar spre seară, domnul Stroe, întâmplător ministru de Interne – parcă vorbea cu nevastă-sa în baie, zicea: Germania a pierdut o bună ocazie să tacă. Luni, au dat-o în bălării, marţi au retractat, miercuri n-au mai zis nimic la Bruxelles (…). Nu este bine ce se întâmplă, nouă ne trebuie Schengen, din foarte multe puncte de vedere. În primul rînd ca să fim cu adevărat cetăţeni de rangul întâi pentru uniunea Europeană”, a precizat Vasile Blaga.

Cu gândul la acelaşi „portocaliu”
Preşedintele PDL, Vasile Blaga a făcut cunoscut că democrat-liberalii trebuie să revină la însemnele care i-au consacrat, apreciind că partidul a avut de pierdut foarte mulţi susţinători din cauză că, la alegerile din 2012, formaţiunea politică s-a angajat în luptele electorale sub 19 sigle diferite, printre care „un trifoi, un trandafir verde şi chiar o lotcă”. „Noi trebuie să revenim la însemnele care ne-au consacrat: portocaliu, trandafir, verde înrourat. Am plătit pentru că nu am făcut aşa. Am plătit pentru că încă de la mijlocul lui 2010, când au avut loc alegeri parţiale pentru Parlament, nu am candidat sub sigla noastră”, a ţinut să arate liderul PDL. În acelaşi context, Vasile Blaga a dat exemplul unor judeţe precum Dâmbăviţa, care la alegerile locale a avut ca siglă un „trandafir verde ca brotacul”, Mehedinţiul, cu un trifoiul cu patru foi, Argeşul, un măr verde sau Botoşani, cu o lotcă.
În altă ordine de idei, Vasile Blaga a precizat că „există viaţă şi după 23 martie”, dată la care va avea loc Convenţia Naţională Extraordinară la care se va alege preşedintele partidului partidului, democrat-liberalul reiterând că, în cazul în care nu va câştiga alegerile, nu va părăsi PDL: „Ce alegeţi dumneavoastră în 23, aia va fi bine pentru mine. Indiferent ce veţi alege, eu vă declar, aşa cum am mai făcut-o: Vasile Blaga nu pleacă în nicio condiţie din PDL. Întreaga mea carieră politică o să mi-o desfăşor numai în acest partid.

Ruşinea de-a fi fesenist
Vasile Blaga a mărturisit că, pentru el, nu este o ruşine faptul că a fost membru FSN, subliniind totodată că în cazul în care va reales ca preşedinte, partidul va fi deschis tuturor, îndiferent de vârstă, făcând astfel aluzie la moţiunea contracandidatei Elena Udrea, care a declarat că se gândeşte, în special, la atragerea în partid a persoanelor cu vârste apropiate de 40 de ani. „În permanenţă am fost, sunt şi voi fi un om care adună, nu dezbină oameni şi vă garentez că voi fi, dacă mă alegeţi, preşedintele unui PDL unit, în care să aibă loc toţi: şi ăia de 20 de ani, şi ăia de 30 de ani şi ăia de 40 de ani şi ia de 50 de ani şi de 60 de ani şi de 70 de ani (…). Unii dintre noi, care sunt şi în această sală, am avut curaj, la un moment dat, în ’90 chiar, să ne rupem de Iliescu şi de Măgureanu, şi de ce reprezentau oamenii aştia la timpul respectiv. Iar eu mă mândresc cu asta. Pentru mine, nu e o ruşine că am fost în FSN”, a precizat liderul democrat liberal.
Vasile Blaga a făcut, de asemenea, o serie de referiri ironice la cealaltă contracandidată a sa, şi anume la Monica Macovei, despre care a afirmat că va veni la Zalău pentru a vedea că partidul are, şi aici, sediu. „Mă bucur că o să vină astăzi, aici, o colegă care o să vadă că avem organizaţie chiar şi în Zalău. Foarte bine, ca să ştie că avem şi organizaţie, avem şi sediu, în sediu trebuie aprinsă lumina, trebuie să ai şi secretară, trebuie să îţi dea cineva ,,Bună ziua”! …”
De la Zalău, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a plecat spre Cluj Napoca, Bistriţa şi Piatra Neamţ, locaţii în care şi-a propus să prezinte democrat-liberalilor moţiunea cu care va candida la preşedinţia partidului, la Convenţia din 23 martie, care va avea loc la Bucureşti.

A venit şi Monica…
La scurt timp după ce Vasile Blaga a făcut ultima declaraţie la Zalău, în centrul atenţiei pedeliştilor sălăjeni a intrat europarlamentarul Monica Macovei. Aceasta a ţinut să sublinieze, printre altele, că PDL a făcut două mari greşeli care au dus la pierderea votanţilor, respectiv compasiunea şi decenţa în măsurile de austeritate şi unele numiri în funcţii publice. „La măsurile de austeritate, două lucruri cred eu că au lipsit: compasiunea şi decenţa. Când le anunţi şi le aplici trebuie să o faci cu compasiune faţă de oamenii cărora le produci un rău, le îngreunezi viaţa şi consider că asta a lipsit – s-a adăugat şi o proastă aplicare – şi decenţa. Îţi spun ţie să strângi cureaua, (…), atunci şi eu trebuie să strâng cureaua, nu să-mi crească averea sau să mă îngraş. Sunt mulţi de la noi care au fost la guvernare şi nu au strâns cureaua, iar lucrul acesta se vede şi îi enervează pe oameni”, a precizat Monica Macovei.
Europarlamentarul a adăugat că aceste greşeli au dus la pierderea de voturi, dar că cei care au greşit trebuie să-şi ceară iertare şi să meargă înainte, pentru a pregăti alegerile prezidenţiale şi cele din 2016. „Mai trebuie să facem ceva: să spunem ce am greşit. Să spunem odată, de două ori ce am greşit, să tragem linie – că nu suntem masochişti. Spunem ce am greşit, ne cerem iertare şi mergem înainte, făcând opoziţie şi ducându-ne să câştigăm europarlamentarele şi să avem un candidat puternic al PDL pentru prezidenţiale şi, evident, până în 2016, să revenim”, a concluzionat Monica Macovei.

3 Thoughts to “Macovei şi Blaga se bat pentru voturile democrat-liberalilor sălăjeni”

  1. I onion

    Guvern antinational ???????blaga este anti ardeal ……..ca daca era un bun roman aveam autostrada oradea – suplac cum au clujenii.mare rusine pentru acest buldoc la cosul de gunoi cu el.RRRRRRRUsine sa-ti fie Blagule pleaca la sudisti

  2. Anonim

    Bode e cu securistii Udrea, Stolojan, Andreea Vass, si-au dat arama pe fata
    Astia sunt oamenii de dreapta, inca de pe vremea cand erau de stanga!!!

  3. Anonim

    Bla,bla,bla si nimic concret…

Leave a Comment