Investiţii în reabilitarea drumurilor din Băbeni

Modernizarea drumurile din comună şi reabilitarea sistemului de colectare a apei pluviale sunt doar două dintre obiectivele pe care administraţia locală din Băbeni şi le-a propus pentru perioada următoare. Cele mai ample investiţii vizează reabilitarea şi modernizarea de drumuri comunale şi uliţe, în acest sens Primăria Băbeni întocmind două proiecte distincte, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

După cum ne-a declarat primarul Dorel Vancea, unul dintre acestea, în valoare de circa 10 milioane de lei, prevede refacerea a 13,6 kilometri, mai exact drumurile comunale DC 29 şi DC 26, precum şi străzi adiacente. „Procedura de achiziţii a fost iniţiată în urmă cu un an, au existat mai multe contestaţii, dar sper ca lucrările să poată începe în cursul lunii mai”, a precizat edilul.
În ceea ce priveşte cel de-al doilea proiect, implementat prin PNDL 2, în valoare de 6 milioane de lei, acesta va permite reabilitarea a 7,3 kilometri de drum.
O altă investiţie, de această dată din fonduri europene, vizează reabilitarea sistemului de colectare a apei pluviale în comuna Băbeni. Potrivit primarului, proiectul, în valoare de 120.000 de euro, se derulează prin Gal Valea Someşului, 70.000 de euro fiind asiguraţi de Uniunea Europeană, iar diferenţa, din bugetul local.

Leave a Comment