Furt de cabluri și braconaj piscicol – fapte depistate de jandarmii sălăjeni  

 

În urma unei sesizări prin apelul unic de urgență „112”, jandarmii din cadrul Plutonului Jibou au depistat, vineri, doi tineri care au încercat să sustragă cabluri electrice. Persoanele suspecte- doi tineri de 22, respectiv 30 de ani, au încercat să sustragă prin smulgere şi secţionare, aproximativ 100 metri cabluri electrice de pe peretele interior al unei clădiri aparţinând unei societăţi comerciale din Jibou. Surprinşi de un angajat al societăţii, cei doi au fugit fiind ulterior prinși de jandarmi. În cauză, s-au întocmit acte de constatare privind săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi distrugere, fapte prevăzute de art. 229, respectiv 253 Cod Penal. Actele întocmite au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou pentru continuarea cercetărilor.

Duminică, 6 mai, în urma unei acţiuni de prevenire şi combatere a faptelor antisociale la regimul piscicol de pe raza judeţului Sălaj, mai mulţi bărbaţi au fost surprinşi la pescuit în perioada de prohibiţie în zona râurilor Crasna şi Barcău, precum şi în zona bălţilor de pe raza comunei Șărmăşag.

Şase sălăjeni cu vârste cuprinse între 19 şi 59 de ani, au fost sancţionaţi contravenţional pentru pescuit în perioada de prohibiţie. Cuantumul amenzilor aplicate este de 2.400 lei.

 

Leave a Comment