De la bal, la spital: mai mulți participanți la un eveniment în Letca au făcut toxiinfecție alimentară

Mai multe persoane din Letca au avut parte zilele trecute de o situație pe cât de neplăcută, pe atât de periculoasă pentru sănătatea lor. Participanții la un eveniment familial, care au consumat produse într-o unitate de alimentație publică din comună, au ajuns pe mâinile medicilor din cauza unor stări de rău, specifice toxiinfecției alimentare, la câteva ore după ce au consumat preparatele în restaurant.

Potrivit directorului Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sălaj, Mircea Martin, notificarea despre existenței unor suspiciuni de toxiinfecție alimentară ce s-ar fi produs în cazul unor consumatori la sfârșitul săptămânii trecute  la un restaurant din Letca, a fost primită în cursul zilei de miercuri. 

„Am fost notificaţi de Direcția de Sănătate Publică în ceea ce priveşte câteva cazuri de îmbolnăvire la om, pacienţi care au fost internaţi la spital cu un posibil diagnostic de toxiinfecție alimentară. Ca urmare a acestui fapt, DSVSA a întreprins mai multe acțiuni de control împreună cu reprezentanţii DSP şi ai Protecţiei Consumatorului, acțiuni în urma cărora au constatat faptul că în localitatea Letca a fost organizată o masă festivă cu ocazia unui eveniment de familie, iar alimentele au fost furnizate de către o unitate autorizată sanitar-veterinar de tip restaurant. Această unitate însă nu avea autorizată activitatea de catering, respectiv de a produce alimente în cantitate mare şi a le duce la o distanţă faţă de unitate. Unitatea putea produce în cantități limitate aceste produse pe care să le distribuie pe o rază limitată. Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentară a desfăşurat o acţiune privind controlul imediat al acestei unităţi, efectuarea unei anchete epidemiologice pentru a depista eventuale neconformităţi sau depistarea unor alimente care ar putea fi incriminate în apariţia acestui episod. Pentru neregulile constatate în prima fază în unitate a fost aplicată o amendă de 2.000 de lei şi s-a emis ordonanţa de suspendare temporară a activităţii până la clarificarea situaţiei, unitate putând să-şi reia activitatea imediat ce această suspiciune este eliminată”, a anunțat șeful DSVSA Sălaj, Mircea Martin.

După primirea rezultatelor de laborator și finalizarea anchetei, organele de control vor dispune măsurile legale în acest caz.

 

 

 

 

 

Leave a Comment