Centru de informare turistică, recepţionat la Benesat

 

 

Un centru de informare turistică şi asfaltarea şi reabilitarea a 17 kilometri de drumuri, şanţuri şi podeţe, se numără printre ultimele investiţii, cu finanţare europeană, ce au fost finalizate de către administraţia locală a comunei Benesat. Potrivit edilului, Sorin Romocea, recepţia lucrărilor la centru de informare turistică a avut loc în cursul săptămânii trecute, valoarea acestora fiind de aproximativ 200.000 de euro. „Proiectul a fost finanţat prin măsura 313. Centrul este situat în localitatea Benesat, la ieşirea spre Cehu Silvaniei. În cadrul acestuia nu vom angaja personal, ci vom externaliza serviciul. În perioada următoare, vom angaja o firmă care să presteze serviciile necesare”, a precizat primarul comunei Benesat.
Un alt proiect ajuns la final este cel de asfaltare şi reabilitare de drumuri, şanturi şi podeţe. Astfel de lucrări au fost realizate în toate cele trei sate ale comunei, respectiv Benesat, Aluniş şi Biuşa. Proiectul, finanţat prin măsura 125, a cărui valoare a fost de circa un milion de euro, a cuprins asfaltarea şi reabilitarea a 17 kilometri de drumuri, şanţuri şi podeţe.

Se reabilitează căminul cultural din Aluniş
În ceea ce priveşte investiţiile finanţate din bugetul local, edilul comunei Benesat a precizat că, trei dintre acestea sunt în plină desfăşurare în această perioadă. Este vorba de terenul de fotbal din localitatea Benesat, amenajare şanţuri şi podeţe în Biuşa şi reabilitarea căminului cultural din Aluniş. Pentru ultimele două proiecte, lucrările sunt estimate la câte 200.000 de lei, iar pentru terenul de fotbal, la 65.000 de lei. Conform spuselor lui Sorin Romocea, toate cele trei investiţii sunt aproape de final. „Lucrările la terenul de fotbal au intrat pe ultima sută de metri, cele din Biuşa, cel mai probabil, în toamnă le vom încheia, iar în ceea ce priveşte reabilitarea căminului cultural din Aluniş şi aceasta se apropie cu paşi repezi de final”, a menţionat Sorin Romocea.

Alte articole

One Thought to “Centru de informare turistică, recepţionat la Benesat”

  1. Anonim

    in loc sa se incurajeze folosirea fondurilor europene pentru construirea de pensiuni pe masura 313 s-au folosit pentru construirea de centre de informare turistice fara nici un rost doar metode de a cheltui banii in sistem public de unde sa se poata fura .
    jalnica tara!

Leave a Comment