Cadastrare gratuită pentru 15 comune din Sălaj

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a anunțat că în curând va începe înregistrarea sistematică a proprietăților în evidențele de cadastru și carte funciară în 228 de comune din 36 de județe. Lucrările se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF) și sunt gratuite pentru cetățeni. Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020.

ANCPI, instituție aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), a anunțat că a semnat contractele cu prestatorii lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pentru 228 de unități administrativ-teritoriale (UAT), care vor fi cadastrate integral din fonduri europene.
„Prima etapă a lucrărilor de cadastru constă în campania de informare desfășurată la nivel local. Este un prim pas necesar pentru ca cetățenii să înțeleagă ce se întâmplă, cum se întâmplă, ce are de făcut fiecare dintre actorii implicați în acest proces și care sunt avantajele înregistrării sistematice a proprietăților. Ulterior, prestatorii serviciilor de cadastru vor colecta copii ale actelor de proprietate și vor face măsurători în teren. În fiecare etapă, cooperarea cetățenilor este extrem de importantă, astfel încât lucrările de cadastru să poată decurge cu respectarea termenelor legale”, a precizat Hajnalka Ildiko, președinte – director general al ANCPI.
Valoarea totală a proiectului este de 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 de euro reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 de euro – cofinanțare de la bugetul de stat. Comunele din județul Sălaj care vor beneficia de cadastrare gratuită în această fază sunt: Benesat, Cizer, Crasna, Gâlgău, Ileanda, Ip, Letca, Lozna, Marca, Meseșenii de Jos, Năpradea, Pericei, Românași, Sânmihaiu Almașului, Zimbor.

M. S.

3 Thoughts to “Cadastrare gratuită pentru 15 comune din Sălaj”

  1. […] Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a anunțat că în curând va începe înregistrarea sistematică a proprietăților în evidențele de cadastru și carte funciară în 228 de comune din 36 de județe. Lucrările se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF) și sunt gratuite pentru cetățeni. Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020. ANCPI, instituție aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), a anunțat că a semnat contractele cu prestatorii lucrărilor de înregistrare… Citeste mai mult […]

  2. […] Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a anunțat că în curând va începe înregistrarea sistematică a proprietăților în evidențele de cadastru și carte funciară în 228 de comune din 36 de județe. Lucrările se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF) și sunt gratuite pentru cetățeni. Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020. ANCPI, instituție aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), a anunțat că a semnat contractele cu prestatorii lucrărilor de înregistrare…  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment