Avem doi suspecți de rujeolă în Sălaj

Ministerul Sănătății a declarat, în data de 5 decembrie, epidemie de rujeolă la nivel național, în situația în care avem aproape 2.000 de cazuri de îmbolnăviri la nivel național, în 29 de județe. Rujeola este o boală infecțioasă, care se transmite foarte ușor mai ales la copiii nevaccinați, uneori evoluția este gravă și pot apărea și o serie de complicații dacă nu este tratată corespunzător.

Potrivit datelor oferite de conducerea Direcției de Sănătate Publică Sălaj (DSP Sălaj), la nivel de județ avem doi suspecți de rujeolă, unul din mediul rural și unul din municipiul Zalău. Dr. Ligia Marincaș – directorul executiv în cadrul DSP Sălaj ne-a confirmat că „în data de 6 decembrie au fost duse la Cluj probe de analize pentru cele două persoane suspecte de rujeolă, în vederea confirmării diagnosticului clinic. În funcție de numărul de probe care vor fi aduse de către celelalte județe din apropiere rezultatele vor apărea în câteva zile sau poate chiar mai repede. În prezent situația se află sub control și atenta noastră monitorizare”. Ambii pacienți suspecți de rujeolă se află în prezent internați la Spitalul Județean de Urgență din Zalău. În baza Ordinului numărul 4128/5 decembrie 2023 privind declararea epidemiei de rujeolă pe teritoriul României și aprobarea măsurilor de limitare a răspândirii epidemiei emis de către Ministrul Sănătății, directorul executiv al DSP Sălaj ne-a informat că la nivel de instituție există un plan bine pus la punct legat de măsurile care se impun în continuare în vederea limitării răspândirii epidemiei de rujeolă la nivel de județ. Vom reveni cu noi informații și detalii legate de acest subiect.

2 Thoughts to “Avem doi suspecți de rujeolă în Sălaj”

  1. […] Ministerul Sănătății a declarat, în data de 5 decembrie, epidemie de rujeolă la nivel național, în situația în care avem aproape 2.000 de cazuri de îmbolnăviri la nivel național, în 29 de județe. Rujeola este o boală infecțioasă, care se transmite foarte ușor mai ales la copiii nevaccinați, uneori evoluția este gravă și pot apărea și o serie de complicații dacă nu este tratată corespunzător. Potrivit datelor oferite de conducerea Direcției de Sănătate Publică Sălaj (DSP Sălaj), la nivel de județ avem doi suspecți de rujeolă, unul din mediul rural… Citeste mai mult […]

Leave a Comment