Chef Adrian Szucs, alături de o echipă de elită la un prestigios concurs culinar internațional

Echipa Culinară a României formată din membrii Asociației Culturale Euro Est Alternativ România (A.C.E.E.A.)  și Euro -Toques va participa, în perioada 12-14 mai 2018, la competiția culinară International Korean Challenge Cup. Din această echipă de elită face parte și chef Adrian Szucs, maestru bucătar sălăjean care a strîns, de-a lungul timpului, numeroase premii și distincții la prestigioase competiții naționale și internaționale de profil. Concursul se va desfășura în Centrul Expozițional din Daejeon City, Coreea de Sud, în spațiul în care a avut loc Congresul Mondial W.A.C.S. în anul 2012. Asociația Culturală Euro Est Alternativ este la a treia participare în evenimentele internaționale culinare organizate în Coreea de Sud, a doua oară ca și co-organizator. Echipa participantă la acest concurs internațional important este formată din dr. Iulia Dragut, Adrian Lucian Sipoteanu, Spinu Vasile, Adrian Sisiu, Marian Popovici, Romeo Lucian Smith, Szucs Adrian, Patrichi Florin, Elena Padurariu, Nina Rus, Rusu Codrut, Sebastian Andrei. Echipa noastră se va întâlni, în cadrul acestui eveniment, cu maestrul Dong Yeon Park, partener și membru al organizațiilor din care echipa României face parte, alături de care echipa noastră a realizat mai multe proiecte.

„Avem o echipă puternică, determinată, iar șansele sunt de a câștiga aurul în cât mai multe medalii sunt maxime. Am câștigat, în 2017, Cupa evenimentului, iar în acest an suntem cel puțin la fel de hotărâți să o facem din nou”, spun cei care alcătuiesc echipa României. Participanții noștri beneficiază de sprijinul mai multor agenți economici: Pastravaria Rin, Berăria Valhalla Bacău, Lux Divina Brașov, Restaurant La Cerdac Cotești, Hotel Astoria și Centrul Vechi Iași, Restaurant Gustar Iași.

Cunoscutul maestru culinar sălăjean Adrian Szucs a fost desemnat “Bucătarul anului 2017” de către Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ România. Titlul i-a fost acordat la secţiunea “Eveniment Culinar Tradiţional”, pentru întreaga sa activitate depusă în organizarea Festivalului Naţional “Tradiţii şi obiceiuri româneşti la Zalău” – Cânt şi joc pe plai străbun, care s-a desfăşurat în perioada 10-12 noiembrie, în parcarea din spatele Primăriei Zalău.
Szucs a fost răsplătit şi cu o diplomă aniversară ACEEA, cu prilejul a 10 ani de existenţă a asociaţiei profesionale, pentru implicarea sa în activităţile şi proiectele culinare, dar şi cu o diplomă de merit din partea Institutului Naţional de Gastronomie, “pentru merite deosebite aduse în sprijinirea şi promovarea gastronomiei în România”. Ultima participare la un concurs internațional a fost la sfârșitul anului 2017, la concursul GastroMak din Strumica, Macedonia. Adrian Szucs a strâns la finalul acestei competiții nu mai puțin de cinci medalii de aur, una de argint, precum și o distincție specială împreună cu echipa din România. Echipa României a fost premiată în prezența unor oficialități de prim rang din Macedonia – primul ministru Zoran Zaev, ministrul Culturii, dar și oficialități din localitate, printre care s-a aflat și primarul orașului Strumica.

 

One Thought to “Chef Adrian Szucs, alături de o echipă de elită la un prestigios concurs culinar internațional”

  1. Anonim

    Hai sa nu mai inventam cuvinte ! Adrian este bucatar , ce chef ?

Leave a Comment