Cum ne revenim după mesele copioase de Sărbători

Dacă aţi mâncat prea mult sau aţi consumat alimente greu digerabile, la mesele de Sărbători, aveţi câteva soluţii pentru a vă ajuta organismul să-şi revină. Sunt remedii la îndemâna oricui, cu ingrediente din bucătărie sau variante naturale, menite să diminueze efectele neplăcute cauzate de consumul în exces de alimente sau alcool.

Apa cu lămâie

Apa caldă cu lămâie în combinație cu zeama de la o lămâie te va ajuta să cureți intestinele. Acidul din lămâie favorizează topirea grăsimilor şi previne apariţia problemelor gastrice.

Ceai

O ceașcă de ceai este benefică în cazul problemelor de digestie pentru că are efect de calmare a stomacului și previne balonarea. Cele mai indicate ceaiuri sunt cele din mentă, salvie, rozmarin, busuioc. Dacă simțiți că aveți probleme biliare, un ceai de anghinare este binevenit.

Oţet

Nutriţioniştii recomandă consumarea unei linguri oţet în timpul mesei, preferabil în salată, în special datorită faptului că reglează nivelul zahărului din sânge, după ce ai consumat mâncare bogată în carbohidraţi.

Plimbare

Deși poate fi ultimul lucru pe care vrei să îl faci, o plimbare de cel puțin 30 de minute îți va îmbunătăți digestia și va ajuta organismul să digere alimentele în exces.

Meniu după mesele de Sărbători

Bea un ceai de rozmarin la micul dejun. Evită iaurturile, brânzeturile, mai ales cele grase, untul și alimentele care conțin grăsime în exces. La masa de prânz poți mânca o salată de legume, orez sau o supă cremă. Nu consuma dulciuri, chipsuri, sosuri grele și evită alcoolul dacă vrei să ajuți organismul să-și revină cât mai repede.

Leave a Comment