RAFTUL CU CARTE: Fridolin. Un teckel, o zgardă pierdută și o mare aventură

autor: Franz Caspar

Cartea „Fridolin. Un teckel, o zgardă pierdută și o mare aventură” are în centrul acțiunii sale un teckel curajos, isteț și cu simțul umorului. Povestea lui e una plină de soare și bunătate!
Autorul cărții, Franz Caspar (1916-1977), este etnolog și scriitor elvețian pentru copii. Fridolin, cartea pe care a publicat-o în 1959, i-a adus celebritatea. Un mare povestitor, Franz Caspar era mereu înconjurat de copii. Într-o bună zi, în drum spre biserică, a găsit pe jos o zgardă și, drept urmare, din fanteziile celor patru copii ai săi, dar și din cele ale altor copii din cartier, s-a conturat povestea lui Fridolin.
Fridolin are o viață frumoasă, locuiește într-o căsuță din centrul unui orășel, împreună cu niște oameni care îl iubesc. El visează să primească de ziua lui un cârnat mare de tot, din care să mănânce o zi întreagă, iar cârnatul acela, în loc să se scurteze, să se facă și mai lung. Dar nu primește un cârnat, primește, în schimb, de la prietenul lui, Willi, ceva mult mai frumos: o splendidă zgardă roșie cu ținte aurii, dar și atenția unei teckerițe pe care o curta.
Însă extraordinara zgardă roșie nu-i aduce doar bucurii și mândrie, ci și invidia câinilor de pe stradă. Așa încep și aventurile lui Fridolin.
Vă urăm să-l cunoașteți cât mai curând pe Fridolin, eroul acestei cărți luminoase, cu imagini vii, extrem de captivante, care poate fi citită nu doar de copii, ci și de maturi, atunci când cei din urmă doresc să-și ridice dispoziția și moralul.
Traducere din limba germană de Viorel Zaicu.

Cartea poate fi comandată de la Web: https://www.edituraparalela45.ro/

Leave a Comment