RAFTUL CU CARTE: Cum a apărut comunismul în lume și alte povești șocante despre „Ciuma Roșie”

autor: Jakob van Eriksson

Cine și-ar fi închipuit că, pornind de la un precept biblic – „De la fiecare după putință, fiecăruia după nevoi” – se va ajunge, peste două milenii, la cele mai mari crime din istoria umanității? Crime comise de tot felul de dictatori bizari care mâncau carne de câine de două ori pe zi pentru menținerea virilității la o vârstă înaintată, beau 600 de litri de coniac pe an, se culcau cu 35.000 de femei într-o viață de om sau exterminau un sfert din populația țării lor…
De la Noul Testament la Karl Marx și de la „Violență pentru trup, minciună pentru minte!” la crime în numele Revoluției
Stalin, armata de „oameni-maimuță” și Fenomenul Gulag
Mao Țe Dun, ordinul de ucidere a tuturor vrăbiilor și Revoluția Culturală din China
Ho Și Min, Pol Pot și alți călăi roșii din Indochina
Comunismul original din Caraibe: de la Fidel Castro la Maurice Bishop
Che Guevara și „Revoluția mondială”
Angela Davis și coafura afro care a inspirat comunismul american
Dinastia Kim „de ordin Divin” din Coreea de Nord
Colecția SECOLUL XX – 20 DE MISTERE ESENȚIALE (20 volume)
Istoria nu mai este demult, pentru nimeni, ceea ce scrie în manualele de istorie sau, în orice caz, nu doar ceea ce consemnează, părtinitor, acestea.
Atât de aproape de noi dar atât de departe de… adevăr, Secolul XX a fost, poate, cel care a născut cele mai mari mistificări istorice și cel în care istoria nu a fost doar trunchiată și „coafată” pe ici, pe colo, prin părțile mai mult sau mai puțin esențiale, ci chiar de-a dreptul amputată neconcesiv, deformată grotesc și mistificată grosolan, în slujba unei ideologii totalitare sau a alteia, a unui dictator sau a unui grup de interese oculte, dominând din înălțimile puterii absolute o țară, un popor, un grup etnic, cultural sau lingvistic, un continent sau însăși Planeta!
O propagandă bine hrănită de fonduri secrete, de proveniență incertă dar de dimensiuni colosale, a tratat majoritatea demistificărilor drept ridicole „teorii ale conspirației”, niște biete gogorițe scornite de niște oameni aflați într-o avidă căutare a senzaționalului.
Cred că a sosit timpul să încercăm să punem în ordine o multitudine de informații disparate și fragmentare pentru a încerca să reclădim, dintr-un puzzle ciudat, istoria adevărată a veacului trecut!
Un proiect editorial INTEGRAL

Cartea poate fi comandată de la Web: http://eintegral.ro

One Thought to “RAFTUL CU CARTE: Cum a apărut comunismul în lume și alte povești șocante despre „Ciuma Roșie””

  1. Urechisti !

    Asta scrie din auzite, nu trait in communism. Regimul ceausist era mai correct decat acest capitalism puturos, cu o privatizare fortata. Cu toate tampeniile si de atunci, in socialism nu au existat salarii sfidatoare si pensii speciale nerusinate !

Leave a Comment