Vești proaste! Bugetul Sălajului pentru 2016, mai sărac decât cel de anul trecut

Bugetul propriu al judeţului Sălaj și al instituțiilor și serviciilor publice subordonate Consiliul Județean (CJ) Sãlaj, pe anul în curs, care urmeazã sã fie aprobat în cadrul primei ședințe din acest an, mai precis în 22 ianuarie, este de 186.412,60 de lei, mai mic față de anul trecut.

Comparativ cu anul trecut, bugetul Sălajului a scăzut. În 2015, bugetul judeţului a fost de 250.272,43 de lei. Conform proiectului afişat de administraţia judeţeană pe site-ul propriu, o bună parte din bani se vor duce pe asistenţa socială – Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului – 75.937,22 de lei, pentru întreţinerea şi reparaţia drumurilor judeţene – 13.852,50 de lei, învăţământ – 11.612,00 lei, Ordine publică şi Siguranţă Naţională “Porolissum” Sălaj – 110 lei, cultură şi artă – 18.181,00 lei, Apărare Naţională – Centrul Militar Judeţean – 320,00 de lei, chetuieli de investiţii proprii 24.185,12 lei, cofinanţare pentru programe de dezvoltare a unităţilor administrative teritoriale (UAT-uri) – 8.522,00 de lei. În acest sens, preşedintele CJ Sălaj, Tiberiu Marc, a participat la finalul săptămânii trecute, alături de executivul instituţiei, la o întâlnire cu primarii şi secretarii din judeţ privind sumele alocate administraţiilor locale, conform propunerii de buget pentru 2016. Cele patru oraşe şi 57 de comune din judeţ vor primi în acest an peste 10 milioane de lei, de la CJ Sãlaj, pentru cofinanţarea unor programe de interes local şi a proiectelor de infrastructură, întreţinerea drumurilor comunale şi finanţarea dobânzilor aferente unor împrumuturi. Astfel, fiecare comună şi oraş din judeţ va avea repartizată, conform propunerii de buget pentru 2016, suma de 100.000 de lei pentru cofinanţarea unor programe de interes local şi a proiectelor de infrastructură. De asemenea, CJ Sălaj va finanţa dobânzile aferente anului în curs celor 19 primării care au contractat împrumuturi conform OUG 2 şi OUG 46 din 2015, dobânzi în valoare totală de circa 1,2 milioane de lei. Astfel, pentru întreţinerea drumurilor comunale, primăriile ar urma să primească în acest an, după aprobarea bugetului CJ, suma totală de 3,1 milioane de lei, alocările fiind proporţionale cu numărul de kilometri şi nivelul de viabilitate al drumurilor comunale. Pentru a putea primi bani de la CJ Sãlaj, primarii comunelor sălăjene trebuie să-şi adopte propriile bugete până cel târziu la finalul lunii ianuarie 2016.

Alte articole

3 Thoughts to “Vești proaste! Bugetul Sălajului pentru 2016, mai sărac decât cel de anul trecut”

  1. Tăunul

    Şi aceşti puţini bani sunt risipiţi, parţial, pe salariile popilor şi ale personallui clerical. Noi suntem un stat laic, nu ortodox, aşa scrie în Constituţie !

  2. Anonim

    Taunule, iar vorbesti pe langa. CJ nu da niciun ban pt popi.

  3. Anonim

    voi ,ziaristii!nu comunicati intre voi?mai zilele trecute ati afisat alte cifre printre care si finantarea personalului neclerical din biserici de peste 90000000lei ,aproape cit finantarea invatamintului din Salaj,care-i adevarul ? ca doar cei din poza candideaza la locale!!!

Leave a Comment