USR lansează primul birou parlamentar digital – “eSizează!” 

Uniunea Salvați România (USR) a lansat, joi, la Zalău, în cadrul unei conferințe de presă, primul birou parlamentar digital din România. O platformă despre care reprezentanții formațiunii politice au spus că este special creată pentru a facilita și simplifica accesul cetățenilor către autorități, respectiv administrațiile locale și județene, dar și alte instituții legate de acestea. Această aplicație reprezintă un element de noutate în peisajul politic românesc și promite, la doar un click distanță, rezolvarea mai rapidă și lipsită de corvoada birocrației a unor probleme cu care cetățenii se confruntă în viața de zi cu zi.

La conferința de presă organizată la hotelul Griff din Zalău au participat Cristian Viașu, președinte USR Sălaj, Takacs Zoltan, vicepreședinte și președintele USR Dolj, deputatul Adrian Claudiu Prisnel. Aplicația << eSizează >> poate fi descărcată în doar câteva secunde de pe Google Play, fiind disponibilă în prezent pentru dispozitivele cu sistem de operare Android. Reprezentanții USR au spus că se lucrează și la varianta ce va fi disponibilă în scurt timp pentru dispozitivele cu sistem de operare IOS.

“Mă bucur că județul Sălaj a adoptat acest proiect pe care noi l-am pus în funcțiune în urmă cu șase luni, la Craiova. Aplicația a dat rezultate foarte bune, multe dintre sesizările cetățenilor fiind rezolvate pe această cale. Am primit peste 500 de sesizări prin această aplicație iar mulți dintre cetățeni și-au văzut problema rezolvată, fiind contactați în termen de 48 de ore de la trimiterea sesizării.  Este vorba despre primul birou parlamentar digital din România, pus la punct, în premieră, sub forma unei aplicații, denumită eSizează. Prin această aplicație, cetățenii sălăjeni pot sesiza cele mai diverse probleme, de la proasta funcționare a administrației locale până la gropile din asfalt, problemele din trafic, dificultățile întâmpinate în obținerea unor acte și altele. Această aplicație reprezintă un prim pas făcut în scopul de a aduce politica și tot ceea ce ține de administrație, mai aproape de cetățeni. Cabinetele parlamentare, de obicei, cam peste tot, au fost mereu goale. Cetățenii le evitau, fie că nu aveau timp să ajungă, fiind nevoiți să plece de la locul de muncă pentru a prinde pe cineva acolo, fie din diverse alte motive care îi făceau reticenți și nu le dădeau un sentiment că odată ajunși acolo, problema lor ar avea șanse să fie rezolvată” a spus deputatul Adrian Claudiu Prisnel.       

„Noi, cei din USR Sălaj, încercăm să creăm instrumente prin care problemele cetățeanului să ajungă la noi. Deși nu suntem în consiliul local al Zalăului sau al celorlalte localități din Sălaj, încercăm să le rezolvăm. Biroul parlamentar digital eSizează! al deputatului USR Adrian Prisnel este un astfel de instrument. După ce USR va câștiga primării sau majorități în consiliile locale, aceste instrumente vor fi deveni canale de comunicare oficiale cu cetățenii. Administrația publică este datoare să afle și să rezolve problemele curente ale comunității – o avarie la sistemul de iluminat public, o groapă în carosabil, un trotuar lipsă – totul în timp real. USR știe ce să facă pentru ca aceste lucruri să se și întâmple!”, au spus reprezentanții Uniunii Salvați România.

USR va organiza în Zalău, duminică, la ora 12.30, o manifestare publică pe Platoul de marmură, un eveniment la care va participa alături de alți invitați și Dacian Cioloș.

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Alte articole

10 Thoughts to “USR lansează primul birou parlamentar digital – “eSizează!” ”

 1. Anonim

  Deabia asteapta sa prinda ceva din cascaval.

 2. Anonim

  USR si PLUS sunt doua partide noi care nu au fost niciodata la putere. De unde atata ura in postacii Ciumei Rosii care ataca niste oameni care nu au facut nimic rau si pe care nici macar nu-i cunosc? Mai postacilor, crapa ficatul in voi de ciuda ca stapanii vostri din grupul mafiot PSD + ALDE nu vor mai fi la butoane si nu vor mai putea sa va arunce si voua niste faramituri? Vremea voastra a trecut. Romania nu se poate dezvolta cu „valorile” pe care le promoveaza CIUMA ROSIE: minciuna, hotia, coruptia, incultura.

 3. maya

  Nu este ura fata de persoane,uram ideile imorale pe care le sustin.Nu dorim casatorii homo,nu dorim uciderea copiilor care nu au parinti prea bogati si nici colectivizare din nou.Asta uram.

  1. Anonim

   De ce minti? Nu ti-e frica de Dumnezeu? USR sau Plus nu au sustinut niciodata ceea ce spui tu. Poate asta ti-au spus stapanii tai de la partid ori ai auzit de la mercenarii angajati sa minta la Antena 3. Gandeste cu capul tau si informeaza-te din mai multe surse diferite, inainte de a scrie bazaconii.

 4. maya

  Nu ,nu mint.Asa au declarat cei din USR SI Plus.Am citit pe internet ce au zis.Eu nu am stapan decat pe Dumnezeu,nu sunt intr un partid si nu ma uit la Antena3.Chiar in USR este un candidat la europarlamentare,Coman,care este casatorit cu alt barbat.Documenteaza te,mai citeste si la Stiri crestine[acolo nu s minciuni].

  1. Anonim

   Ai 2 probleme mari: una cu gramatica limbii romane iar cealalta la cap. Pentru prima ar trebui sa repeti scoala iar pentru a doua ai nevoie de tratament psihiatric. Apropo, iti recomand sa te informezi din surse credibile, pentru ca pe internet gasesti multa minciuna. Ce spui tu despre nu stiu ce candidat este o minciuna. Uite aici lista celor 43 de candidati USR-PLUS la europarlamentare; nu exista nici un Coman:
   Lista candidaților Alianței 2020 USR PLUS:
   1 Dacian Ciolos PLUS
   2 Cristian Ghinea USR
   3 Dragos Nicolae Pislaru PLUS
   4 Clotilde Armand USR
   5 Ioan Dragos Tudorache PLUS
   6 Nicolae Stefanuta USR
   7 Vlad Botos USR
   8 Ramona Victoria Strugariu PLUS
   9 Vlad Gheorghe USR
   10 Alin Cristian Mituta PLUS
   11 Naomi Reniutz Ursoiu USR
   12 Valeriu Nicolae PLUS
   13 Oana Toiu PLUS
   14 Radu Ghelmez USR
   15 Liviu Iolu PLUS
   16 Radu Mihaiu USR
   17 Andrei Ion PLUS
   18 Iulian Lorincz USR
   19 Adriana Cristian USR
   20 Oana Popescu PLUS
   21 Camelia Crisan USR
   22 Anca Majaru PLUS
   23 George Taranu USR
   24 Bogdan Deleanu PLUS
   25 Stefan Palarie PLUS
   26 Silviu Gurlui USR
   27 Alexandru Grigorescu Negri PLUS
   28 Teodora Stoian USR
   29 George Gima PLUS
   30 Alexandru Varzaru USR
   31 Raluca Amariei USR
   32 Anca Radu PLUS
   33 Miroslav Tascu Stavre USR
   34 Gabriela Maria Mirescu Gruber PLUS
   35 Florin Andrei USR
   36 Cătălina-Teodora Sofron PLUS
   37 Sorin Dan Clinci PLUS
   38 Emanuel Stoica USR
   39 Iulian Craciun PLUS
   40 Octavian Berceanu USR
   41 Daniela Serban PLUS
   42 Cristina Iurisniti USR
   43 Elena Uram USR
   Daca chiar crezi in Dumnezeu ar trebui sa cauti intotdeuna adevarul.

 5. maya

  Lasa ma cu prostiile tale,poate ai dori sa faci un partenerial si nu se poate.Eu nu vorbesc prostii si scoala am poate mai multa decat tine.

  1. Anonim

   1) In legatura cu scoala ta (ha, ha, ha) ma faci sa rad…. Dupa cum scrii, se vede ca esti o analfabeta. Eu am facut doua facultati si o specializare postuniversitara.
   2) Ce „partenerial” visezi (probabil ai vrut sa spui parteneriat, analfabeto). Eu sunt casatorita si am doi copii, deci elucubratiile tale nu au nici o legatura cu mine.
   3) Ti-am aratat lista cu cei 43 de candidati si nu exista nici un Coman, deci ai mintit. Teme-te de Dumnezeu si nu mai raspandi minciuni.

 6. maya

  La Goldis sau la Spiru H?

  1. Anonim

   La cele doua poate ai lucrat tu ca femeie de serviciu. Eu am licenta de la Universitatea Babes Bolyai din Cluj-Napoca. Din acest moment, eu am incheiat orice discutie cu tine. Esti o analfabeta, inculta, mincinoasa si rauvoitoare. Dumnezeu sa te ierte si sa te lumineze!

Leave a Comment