Surprize, surprize…Şefia Inspectoratului Şcolar este scoasă la concurs

Marcel Lucaciu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj a precizat în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la sediul instituţiei că, potrivit unei adrese transmise de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECS), în perioada 9 februarie – 10 aprilie 2015, se va organiza concursul pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general din inspectoratele şcolare. Astfel, în intervalul 18-23 februarie 2015, la secretariatul ISJ Sălaj, vor fi depuse dosarele de înscriere, iar probele de concurs vor avea loc, în perioada 11-20 martie 2015, la sediul MECS. Cei interesaţi în a ocupa un astfel de post trebuie să ştie că metodologia de concurs, bibliografia, modelul de Curriculum Vitae, declaraţia pe propria răspundere, fişele de evaluare a probelor, fişa postului şi lista documentelor necesare înscrierii vor fi afişate atât la sediul Ministerului Educaţiei, cât şi la sediul fiecărui inspectorat şcolar.
Adresa MECS precizează faptul că la concurs poate candida personalul didactic care îndeplineşte, cumulativ, următoarele condiţii: este membru al corpului naţional de experţi în managementul educaţional; este absolvent al unei instituţii de învăţământ superior, cu diplomă de licenţă; este personal didactic titular în învăţământ şi are gradul didactic I sau titlul ştiinţific de doctor; are o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin 8 ani, dintre care cel puţin cinci în ultimii zece ani; a obţinut calificativul „foarte bine” în ultimii cinci ani şi nu a fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent; are recomandare, respectiv caracterizare vizând calităţile profesionale, manageriale şi morale din partea consiliului profesoral al unităţii de învăţământ sau din partea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar; nu a desfăşurat poliţie politică şi nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală; este apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcţiei şi la data susţinerii concursului nu a împlinit vârsta standard de pensionare.
În prezent, funcţia de inspector şcolar general la ISJ Sălaj este ocupată de Maria Pop, soţia senatorului PSD, Pop Gheorghe.

12 Thoughts to “Surprize, surprize…Şefia Inspectoratului Şcolar este scoasă la concurs”

 1. Anonim

  mult succes d-le Abrudan!

  1. I.C.

   Păi dacă se înscrie dr. Abrudan, îi urez să câștige!

 2. marius

  Si din comisie cine face parte? Pop Gheorghe

 3. cip

  speram sa fie vorba de un concurs autentic si sa se termine cu numirile POLITICE pe functii!! Vom urmari indeaproape desfasurarea evenimentelor, succes participantilor!

 4. Anonim

  sati linistiti , jocurile sunt facute : POP

  1. Anonim

   Pai poate e cazul sa stie si domnii de la Bucuresti de jocurile astea….zic. Nu?

   1. Anonim

    cu stirea lor is facute

 5. Anonim

  se stie deja, nevasta senatorului pop o sa fie inspector general…democratia din romania, traiasca partidul !

 6. prof. Ioan C.

  1990 a fost singurul an apolitic în învățământ. Atunci profesorii și-au ales inspectorii. Dar din 1991 partidele politice au călărit învățământul și au numit inspectorii și directorii. Tot ce se face acum este MINCIUNĂ PESEDISTĂ!

 7. Liviuț

  Pupa-l-ai între emisferele cerebrale pe dr. Abrudan.

 8. Anna

  USOR SI ACCESIBIL! OFERTA SERIOASA! MUNCA LA DOMICILIU!
  Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detali oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: annagy55@gmail.com

Leave a Comment