Start la… distracție: încep “Zilele Zalăului”

Ediția din acest an a “Zilelor Zalăului”, își va deschide astăzi porțile, locul principal de desfășurare a evenimentelor fiind parcarea din spatele clădirii Primăriei municipiului. Primăria Zalău a alocat aproximativ 292.000 de lei pentru această ediție. Sărbătoarea va debuta astăzi, cu spectacole de muzică populară și muzică folk de la ora 18 pe scena amenajată în parcare, festivalul Folk Fest urmând să aibă loc în amfiteatrul din Parcul Central din Zalău, de la ora 20. Ziua de sâmbătă va aduce pe scena de lângă Primărie recitalurile artiștilor Sergiu Chirilă, Horia Brenciu, Sylvie Etno și al trupei Vunk.

Tot sâmbătă, 28 iulie, Clădirea Transilvania va găzdui o expoziție de pictură realizată de pictorul Costelaș Dumitru. Deschiderea festivă a Zilelor Zalăului va avea loc sâmbătă la ora 10, în Sala Transilvania, în cadrul festivității fiind premiate și cuplurile care împlinesc în acest an 50 de ani de căsnicie. În Parcul Central, cu începere de la ora 15, va Fanfara Promenada va susține un recital, în timp ce Palatul Copiilor vor avea loc spectacole de muzică și dans cu formația Arabesque, trupele Belissima și Beat Hunters. Elevii de la Liceul de Artă Ioan Sima vor sustțne recitaluri de muzica populara și de muzică pop. Concertele ce vor avea loc pe scena din spatele Primăriei încep sâmbătă la ora 18, spectacolul fiind prezentat de actorul Cosmin Seleși. Organizatorii au pregătit și un foc de artificii, sâmbătă, după terminarea spectacolului, artificiile urmând să fie lansate de pe terasa casei Municipale de Cultură.. Festivalul Ecouri Meseșene, ajuns la ediția cu numărul 43, va continua și în ultima zi, duminică, cu începere de la ora 14. Evenimentele organizate pentru această ediție a Zilelor Zalăului se vor încheia duminică la ora 23.

 Festivalul “Ecouri Meseșene”

Peste 900 de dansatori, instrumentişti şi solişti vocali din ţară şi străinătate vor urca pe scena ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional de Folclor “Ecouri Meseşene”, ce va avea loc la finele acestei săptămâni, în parcarea din spatele Primăriei Zalău. Vineri, 27 iulie, începând cu ora 18, vor evolua formaţii şi ansambluri de copii şi tineret din judeţul Sălaj („Izvoarele Barcăului”, Sâg; „Bujorii Cehului”, Cehu Silvaniei; Palatul Copiilor, Zalău; Liceul de Artă „Ioan Sima”, Zalău; „Cizereana”, Cizer; „Someşul” Junior, Jibou; „Meseşul” Junior, Zalău (CCAJS); Școala Populară de Artă și Meserii Zalău (CCAJS); „Cununa Meseșului”, Horoatu Crasnei; Clubul Copiilor Cehu Silvaniei; „Barcăul”, Clubul Copiilor Șimleu Silvaniei; „Tancoska”, Zalău; „Járdovány”, Borla; „Bokreta”, Crasna; „Berekenye”, Cehu Silvaniei; „Vadrózsák”, Nușfalău), pentru ca duminică, 29 iulie, publicul să îi poată urmări prestaţiile ansamblurilor folclorice şi a soliştilor vocali din ţară (judeţele Sălaj, Olt, Satu Mare, Maramureş, Alba, Cluj) şi străinătate (Israel, Lituania, Italia, Spania, Ungaria, Bulgaria, Polonia, Ucraina și Slovacia). 

One Thought to “Start la… distracție: încep “Zilele Zalăului””

  1. Anonim

    Barrier – teapa cu tamplarie PVC. Daca ai incredere in ei poti sa fi sigur ca o sa-ti para rau. Ceea mai proasta calitate la partea de luat masurari si montaj, iar de la garantie poti sa-ti iei adio.

Leave a Comment