Septimiu Țurcaș va pierde funcția de primar al orașului Șimleu Silvaniei

Magistrații Curții de Apel Cluj au pronunţat, miercuri, soluția în apelul înaintat de primarul orașului Șimleu Silvaniei, Septimiu Țurcaș împotriva sentinței Tribunalului Maramureș, prin care a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare. Instanța Curții de Apel a respins apelul, iar în aceste condiții, edilul din Șimleu a rămas cu condamnarea inițială. Septimiu Țurcaș a fost trimis în judecată împreună cu alte şapte persoane, într-o cauză cu infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi fals în declaraţii. Tribunalul Maramureş l-a condamnat pe Septimiu Țurcaș la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei cu un termen de încercare de cinci ani, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Magistraţii au dispus, tot la pronunțarea primei sentințe, încetarea procesului penal pornit împotriva primarului din Șimleu, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. În soluția Curții de Apel Cluj se arată: “(…) respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpatul TSC, HC, DV, MEM, HV și ORC împotriva aceleiași sentințe penale atacate. Stabilește în favoarea Baroului Cluj suma de câte 500 lei, reprezentând onorariu parțial pentru apărătorii desemnați din oficiu ai inculpaților MI, HC, MEM, HV și ORC, ce se vor avansa din FMJ. Obligă apelanții-inculpați la plata sumei de câte 400 lei, cheltuieli judiciare în favoarea statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 2 decembrie 2020”.

Codul Administrativ prevede, la articolul 160, litera d,că mandatul primarului încetează de drept în cazul condamnării prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la o pedeapsă privativă de libertate, indiferent de modalitatea de individualizare a executării pedepsei. Procedura prevăzută de lege în astfel de cazuri presupune ca instituția Prefectului să emită un ordin prin care mandatul primarului condamnat definitiv, încetează. În termen de 90 de zile de la data emiterii ordinului, se vor organiza alegeri locale.

Alte articole

20 Thoughts to “Septimiu Țurcaș va pierde funcția de primar al orașului Șimleu Silvaniei”

 1. Jos ciocoimea liberală

  Pt liberali a început sfârșitul, duminică dăm jos ceilalți ciocoi liberali !

  1. Pensionarul amarat

   Crezi tu postac roșu pesedist! Nu am uitat guvernele pesedragnea care nu ne au indexat pensile conform legii ,la majoritatea pensionarilor amarati.Asa ca va v om da o in bot la PSD cu varf si îndesat, dumineca la vot

   1. Anonim

    Hai du te si tu cu ei cu tot. Chiar nu vezi ca pe unde apare vreun ciumat galben toata lumea injura si blestema? Nu ti e clar?

 2. Anonim

  Nu știți, are vreun servici sau a strîns destul?

 3. Anonim

  Dumnezo nu doarme!

 4. Anonim

  Pentru infracțiuni multiple comise în funcție publică nu se dă cu executare? Doar pentru găinari, nu și pentru primari?

 5. Anonim

  Ciocoi e PSD -ist

 6. Anonim

  Ciocoi e pesedistule ala cu ouăle ilicite, jegul de pe facebook ,un imputit cumpărat de Ciunt si Marc la pachet cu samsarul de masini si amanetistul.Astia s ” floarea pesede”.La gunoi cu voi javre pesediste ,neobolsevice!

 7. Anonim

  Ciocoi, da mana cu puscariasul Matei, sunteti pe o minte. Pentru o ciorba cantati orice. Mancatori de rahat psdist ce sunteti, insumate IQ-urile voastre nu depasit suta, dar aveti gura spurcata.

  1. Anonim

   Ciocoi, ala de pe str. Baii ? Ala tatuat to la scola vietii, in puscarie, dupa ce foast prins cu droguri ?
   nu se poate sa fie trompeta lui Ciunt 🙂

 8. Anonim

  Vot pt PSD logic dupa guvernarea din ultimul an al PDL stilor, „actuali” asa zisi PNL isti, auto intitulati de camarila Bode – Dinu Iancu ?

 9. Anonim

  Vot pentru PSD?Daca ne prindea pandemia cu Dancila?Sau Dragnea?Doar nu ati uitat de ei

 10. Ciocoi Laurentiu

  Cu asta iese PSDul in fata! cu Ciocoi si Valentin Matei. Doi bolnavi mintal cu gura spurcata

 11. Anonim

  Ipochimenul a declarat că-și dă el demisia imediat, nu așteaptă să fie demis. A plecat?

 12. Sorin Bertea

  Cine achita factura acestor alegeri?

 13. Sorin Bertea

  O lista scurta cu cateva aspecte pe care fostul primar Turcas trebuie sa le faca urgent:

  1. Sa elibereze grupul Simleu Silvaniei Oficial pe care l-a luat cu asalt, sa puna administratori oameni care au experienta cu administrarea altor grupuri de facebook.
  2. Sa aloce imediat fonduri pentru o toaleta publica.
  3. Sa faca banca in fata farmaciei.
  4. Sa dea suma de aproximativ 20.000 de lei, cat au costat alegerile de primar in Simleu imediat inapoi. Altfel sa i se ia casa sau alte proprietati ca are multe.
  5. Sa isi ceara scuze public de la toti activistii si vocile libere din Simleu: campionul Nelu Laslo, Pr. Cristian Crisan, Prof. dr. Muntean Ovidiu, Dr. Pop-Silvasan, activistul civic Matei Valentin si voi incheia lista cu subsemnatul.

  Imi stie adresa si astept SCUZELE

  1. Anonim

   Bertica, nu vrei tu sa te iei de mana cu popa prostu si cu Papillon Vale? N-ati muncit niciunu nimic in viata voastra. Bertea, zi-mi ultimu tau loc de munca si dupaia mai discutam… poate ti-a face popa toaleta cand va iesi primar… sau mergem tot cu Opris?

 14. Anonim

  Bertiocule propun ca aceasta suma sa fie donata bisericii conduse de domnul preot Cristian Crisan ! Ce parere au simleuanii ?

 15. Gheo

  Sorin, eu zic ca ar trebui sa inceapa domnul Turcas cu alte lucruri..

  1. Sa iti explice tie, prost ce esti, ca a-ti verifica temperatura la un magazin nu inseamna altceva decat o metoda de preventie!
  2. Grupul Simleu Oficial are vreo 10 administratori, nu e doar Primarul
  3. Sa iti dea tie suma de 20.000 lei cat au costat alegerile, sa poti bea de banii aia, ca in viata asta nu ai facut nimic, decat faptul ca ai fost un betiv, tu si cu nevasta-ta.. nici macar de fiica ta, cu probleme nu ai fost in stare sa ai grija !
  4. La grupul tau, socialist Simleu Silvaniei – social .. ai administratori/moderatori, 3 persoane care nici macar nu locuiesc in simleu .. ce stiu ei ce se intampla in oras ? :))
  5. Despre ce activisti vorbim ? despre nelu laslo care ii suparat ca i-a marit chiria la casa de cultura de la 300 lei la 700 lei ? nu ar vrea sa fie pe gratis ? Popa Crisan, ala care rezolva femeile din primul rand din biserica si a carui nevasta e in PSD ? Ce activisti ai tu ma aici ? :)))

 16. Anonim

  pai si cu viceprimarul Zalaului, cel de la UDMR, si acesta condamnat definitiv, cum este?
  sau la unguri nu se pune ?

Leave a Comment