Satul din Sălaj cu trandafiri pentru dulceață

Plesca este satul sălăjean unde o familie cultivă de câțiva ani trandafiri pentru dulceața. Activitatea este una care îmbină latura comercială cu pasiunea pentru trandafiri, iar sălăjenii cărora le plac drumețiile sunt invitați la sfârșitul acestei săptămâni să descopere povestea trandafirilor din Plesca.

„Cine are poftă de drumeție și de activități în aer liber este recompensat cu delicii locale și alte surprize! Vă invităm într-o excursie, în localitatea Plesca, din comuna Cizer, la cultura de trandafiri de dulceață a familiei Moșu. Cultura de trandafiri a fost dezvoltată începând cu anul 2015, cu un număr de 1.000 de butași de trandafiri din soiul Rosa Damascena, un soi care conține cu până la 30 la sută mai mult ulei decât orice alt trandafir”, este mesajul oficialilor Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău.  „Datorită conținutului ridicat de ulei, beneficiile, aroma și parfumul, sunt mai intense. Ca produs de bază și nelipsit în fiecare an, avem Apa de trandafiri. Este un produs obținut prin distilarea la abur a florilor de trandafiri Rosa Damascena. Iar, pentru că ne place să ne surprindem plăcut prietenii și clienții, restul produselor variază de la sezon la sezon”, este mesajul familiei Moșu. „Plantația de trandafiri a familiei Moșu este singura din județul Sălaj și cum noi vrem să aflăm mai multe despre produsele care pot fi realizate din aceste petale înmiresmate și despre beneficiile acestora, ne-am hotărât, ca în data de 28 mai, să petrecem câteva ore în lumea trandafirilor. Ne răsfățăm simțurile într-o atmosferă parfumată, ne antrenăm în diferite jocuri și ne delectăm din bunătățile oferite de gazdă. Plecarea va fi din Zalău (parcarea din spatele Primăriei), la ora 10:00. Recomandăm purtarea unui echipament adecvat pentru drumeții montane. Excursia va fi organizată pentru un grup de 18 de persoane. Costul de transport, care va fi suportat individual de către fiecare turist, este în valoare de 36 lei. Vă așteptăm să vă înscrieți la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Zalău”, au mai anunțat reprezentanții centrului.

One Thought to “Satul din Sălaj cu trandafiri pentru dulceață”

  1. […] Plesca este satul sălăjean unde o familie cultivă de câțiva ani trandafiri pentru dulceața. Activitatea este una care îmbină latura comercială cu pasiunea pentru trandafiri, iar sălăjenii cărora le plac drumețiile sunt invitați la sfârșitul acestei săptămâni să descopere povestea trandafirilor din Plesca. „Cine are poftă de drumeție și de activități în aer liber este recompensat cu delicii locale și alte surprize! Vă invităm într-o excursie, în localitatea Plesca, din comuna Cizer, la cultura de trandafiri de dulceață a familiei Moșu. Cultura de trandafiri a fost dezvoltată începând cu anul 2015,… Citeste mai mult […]

Leave a Comment