Peste 6 luni, Elicopterul SMURD va decola de la Jibou

Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj a dat miercuri, 14 octombrie, ordinul de începere a lucrărilor pentru obiectivul „Construire hangar elicopter SMURD şi spaţii aferente”.

Potrivit reprezentanţilor (CJ) Sălaj lucrările ce vor fi executate presupun realizarea unui heliport cu toate dotările necesare, conform reglementărilor în vigoare. Este vorba despre o clădire hangar care va asigura protecţia echipamentelor aeronautice de intemperii şi desfăşurarea în bune condiţii a întreţinerii şi intervenţiei asupra lor în caz de defecţiune. De asemenea, în clădirea existentă se vor amenaja spaţii anexe, care să asigure logistica aferentă funcţionării acestor echipamente şi protecţia personalului navigant şi de întreţinere – birouri, grupuri sanitare, spaţii de odihnă, ateliere. Construcţia va fi realizată pe un teren situat pe strada Odorheiului din Jibou, aflată în incinta subunităţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum”  (ISU) Sălaj, termenul  de execuţie a lucrărilor fiind de şase luni. Contractul ce vizează proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru acest obiectiv de investiţii a fost semnat în cursul lunii august, cu firma SC Arcada Con SRL, antreprenor a cărei ofertă a fost desemnată câştigătoare în urma licitaţiei publice organizate de CJ Sălaj.

Contractul are o valoare totală de 1.071.841 de lei, la care se adaugă TVA în sumă de 257.241,84 de lei şi este finanţat din bugetul CJ Sălaj.

Elicopterul de terapie intensivă care va staţiona la Jibou va deservi judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş, Satu Mare, Bihor şi o parte din judeţul Bistriţa-Năsăud.

foto material elicopter 2

One Thought to “Peste 6 luni, Elicopterul SMURD va decola de la Jibou”

  1. Margareta

    Super-oportunitate de castig la domiciliu! Avem nevoie de cei mai seriosi oameni, pentru cel mai serios program de lucru la domiciliu! Cerinte: varsta minima de 18 ani, cunostinte minime de folosire a calculatorului, de lucru cu documente word si pdf, de navigare pe internet, de utilizare a email-ului. Oferim instruire gratuita, pas cu pas. Numai persoanele foarte serioase sunt asteptate sa solicite detalii la adresa de email:margaretacovete@yahoo.ro

Leave a Comment