Jiboul pune Zalăul în umbră: sală de sport și bazin de înot în orașul de pe Someș

Parc industrial, șosea de centură, grădină botanică – lucruri cu care jibouanii se mândresc, dar și investiții importante în infrastructura rutieră și modernizarea unor obiective, realizate până în prezent, au ridicat nivelul orașului Jibou în ultimii ani. În prezent, autoritățile din Jibou au în vedere investiții aflate în fază de proiect sau cele aflate în derulare fiind vorba despre investiții în dezvoltare și nu în lucrări de reparații și întreținere.  Primăria Jibou continuă, așadar, în acest an proiectele importante demarate în 2019, având pregătite, totodată, noi investiții ce vor fi realizate prin fonduri guvernamentale, din bugetul propriu sau prin fonduri europene. Investițiile în infrastructură, inclusiv în cea rutieră, cuprind reamenajarea unor spații de joacă și de petrecere a timpului liber, modernizarea unor străzi și iluminatul public. Astfel, potrivit datelor primite de la reprezentanții Primăriei Jibou la solicitarea cotidianului Magazin Sălăjean, au fost modernizate patru străzi în Cuceu, cinci în Husia, trei în Var și alte două străzi importante din Jibou, valoarea investiției fiind de peste 1.400.000 de lei, din bugetul local. Au fost efectuate lucrări de modernizare a iluminatului trotuarelor, fiind, totodată, amplasate corpuri de iluminat tip “Led” în zona centrală a orașului – investiție în valoare de 68.000 de lei; au fost realizate și date în folosință șase puncte subterane de colectare a gunoiului, cu acces controlat, investiție în valoare de 330.000 de lei, bani din bugetul local.

A fost extins sistemul de supraveghere video în oraș, pe mai multe străzi, suma alocată fiind de 40.000 de lei, din bugetul local. Spațiile de petrecere a timpului liber au fost modernizate, de asemenea, prin investiții în valoare de aproximativ 470.000 de lei. În localitatea Rona, primăria Jibou a investit peste 230.000 de lei pentru reabilitarea de șanțuri, acostamente și construirea de căi de acces în curți. Toate aceste investiții enumerate mai sus au fost realizate prin fonduri din bugetul local. Prin Programul Operațional Regional, Primăria Jibou a efectuat lucrări de intervenție pentru creșterea performanțelor energetice la blocurile de locuințe O1 și O2, lucrări în valoare de 1.679.000 de lei. În curs de reabilitare, modernizare și dotări noi este și Grădinița “Prichindel”, contractul de finanțare fiind semnat și având o valoare de peste 6.400.000 de lei. Grădinița cu program normal nr. 2 este, de asemenea, în curs de reabilitare prin fonduri PNDL, lucrările fiind realizate în proporție de 70 la sută. Valoarea investiției este de peste 6.800.000 de lei.

 Bazin de înot și sală de sport cu tribune

Reprezentanții primăriei Jibou au depus eforturi în cursul anului trecut pentru ca două proiecte importante să beneficieze de finanțare prin Compania Națională de Investiții. Acest gen de proiecte s-au aflat și pe agenda autorităților din Zalău, încă de pe vremea fostei administrații, însă ele sunt, în continuare, în fază de așteptare. Este vorba despre un bazin de înot ce va fi folosit în scop didactic, precum și o sală de sport cu tribune. Potrivit reprezentanților primăriei Jibou, pentru obiectivele menționate au fost semnate contractele de proiectare și execuție. Aceste două obiective au o valoare totală de aproximativ 8.250.000 de lei. Pentru acest an, Primăria Jibou continuă lucrările ce se realizează prin fonduri PNDL, respectiv modernizarea străzilor Tudor Vladimirescu și Odorheilului, din Jibou, precum și lucrările menționate anterior.

Nici cartierul Garoafelor nu lipsește din planul modernizărilor, autoritățile din orașul de pe Someș semnând un contract de execuție pentru acest obiectiv, în valoare de peste 2.700.000 de lei. Rețelele de canalizare și acostamentele în satele Cuceu și Var și drumurile de acces în localități au intrat, de asemenea, pe lista modernizărilor, prin investiții cu bani din bugetul local. Pe lista proiectelor derulate în acest an a fost inclusă și strada Wesselenyi, urmând ca această stradă să beneficieze și de introducerea în subteran a rețelelor de cablu, o investiție realizată tot cu bani din bugetul local, de peste 2 milioane de lei. Primăria Jibou are în vedere în acest an depunerea de proiecte pentru modernizarea altor străzi din oraș și localitățile aparținătoare, reamenajarea unor spații de joacă dar și reabilitarea unor clădiri care nu au beneficiat în ultimii ani de astfel de lucrări. De asemenea, autoritățile au în vedere reabilitarea termică a unor noi ansambluri de blocuri astfel încât iarna viitoare să-i găsească pe jibouani în locuințe mai călduroase, iar cartierele să capete un aspect nou și modern.

Foto: captura © Dji Mavic Pro video

 

 

 

 

8 Thoughts to “Jiboul pune Zalăul în umbră: sală de sport și bazin de înot în orașul de pe Someș”

 1. Anonim

  UN CONSILIU LOCAL EFICIENT! FELICITARI!

 2. cetateanul implicat

  Dan ghiurco si toti acolitii lui platesc bani grei pentru publicitate electorala in diferite ziare din salaj (mai ales sportul salajean)
  Acest primar comunist isi lauda viitoarele proiecte care se stie, vor ramane la stadiul de proiect, dar pentru a da bine si a prosti pulimea le impinge povesti nemuritoare.
  La finele acestui mandat ii va face concurenta la petre ispirescu !

  Mai mult decat atat, absorbtie de fonduri europene 0 , asfaltari aproape 0, santuri pe raza strazilor din oras 0, izolare termica a blocurilor 0 in alte cuvinte primarul 0.

  Cu un singur lucru se poate lauda: In perioada sa angajarile pe pile in diferite sectoare publice au atins maxime istorice .

  Asa ca daca cele de mai sus nu v-au convins votati-l si pentru al doielea mandat.

  1. Anonim

   Cetățeanul implicat cred că ești un FRUSTRAT.Nu știi despre ce vorbești.Sunt în Jibou străzi neasfaltate?!?!?! Nu știam.Blocuri neizolate termic?!?!?! Poate nu ai fost recent prin oraș.Străzi fără șanțuri??? Poate nu locuiești în Jibou. Avem un primar de nota 10. Și NU,nu ne ai convins!!! O să îl votăm și la următoarele alegeri !

   1. cetateanul implicat

    Oi fi eu vreun frustrat, dar tu esti o angajata model a primariei din jibou 🙂 care cum sa-ti spun, nu poti fi impartiala. Comentariul tau nu poate fi luat in calcul !

 3. Anonim

  A inceput campania electorala.Promisiuni ca atat stiuface, lucrari amanate la nesfarsit.Preferamsa sa fim informati cand se taie panglica nu inainte!Cat priveste de comparatia cu Zalau ….mai bine lsa o lasam balta

 4. Anonim

  Laude laude si iar laude

 5. Anonim

  Doamne, rai si otraviti sunt unii! Cand nu se face, de ce nu se face, cand se face, de ce se face. Nu sunt perfecti dar sa stiti ca unii chiar mai misca ceva in prasele pe car ele conduc. Si da, ii votam in continuare. Cu cine sa votam? Recomandarile sasului mut si Sica Mandolina, care promit ceva si cand e sa faca, zic ca nu mai sunt bani? Nu, multumim!

 6. Anonim

  22.59 esti cumva salariat in primarie?Se vefe de la o posta!

Leave a Comment