Fost consilier judeţean şi un „terapeut” din Şimleu, trimişi în judecată pentru evaziune

Şimleuanul Ioan Mocan, fost consilier judeţean, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. Potrivit procurorilor, inculpatul Ioan Mocan, în calitate de administrator de fapt sau de drept al SC Petro Construct SRL, SC Rares TCM SRL, SC Agro Exodus SRL şi SC Ima Publicenter SRL, în baza unui rezoluţii infracţionale unice, în perioada 2009-2012 a înregistrat în contabilitatea societăţilor comerciale pe care le administra un număr de 1.076 de facturi fiscale ce nu au avut la baza operaţiuni economice reale, în scopul diminuării sumelor datorate bugetului de stat cu titlu de impozit pe profit şi taxa pe valoare adăugată, cauzând astfel un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 1.839.018 de lei.
În acelaşi dosar a mai fost trimis în judecatată şi Gavrilă Costelaş, care a preluat administrarea unei firme de a lui Mocan, dar şi soţia lui, respectiv fiica lui Ioan Mocan, Artimiza Floare Mocan şi Andrada Ioana Mocan. Astfel, inculpatul Gavrilă Costelaş, în calitate de administrator al SC Petro Construct SRL, în baza unui rezoluţii infracţionale unice, în perioada 2009-2012 a înregistrat în contabilitatea societăţii comerciale pe care o administra un număr de 538 de facturi fiscale ce nu au avut la bază operaţiuni economice reale, în scopul diminuării sumelor datorate bugetului de stat cu titlu de impozit pe profit şi taxa pe valoare adăugată, cauzând astfel un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 1.315.683 de lei. Potrivit procurorilor, inculpata Artimiza Floare Mocan, în calitate de administrator al SC Agro Exodus SRL, în baza unui rezoluţii infracţionale unice, în perioada 2009-2012 a înregistrat în contabilitatea societăţii comerciale pe care o administra un număr de 373 facturi fiscale ce nu au avut la bază operaţiuni economice reale, în scopul diminuării sumelor datorate bugetului de stat cu titlu de impozit pe profit şi taxa pe valoare adăugată, cauzând astfel un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 383.572 de lei. Inculpata Andrada Ioana Mocan, în calitate de administrator al SC Ima Publicenter SRL, în baza unui rezoluţii infracţionale unice, în perioada 2009-2012 a înregistrat în contabilitatea societăţii comerciale pe care o administra un număr de 50 facturi fiscale ce nu au avut la bază operaţiuni economice reale, în scopul diminuării sumelor datorate bugetului de stat cu titlu de impozit pe profit şi taxa pe valoare adăugată, cauzând astfel un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 48.387 de lei.

„Tămăduitorul” din Şimleu, Domiţian Paşca, complice la evaziune

Potrivit procurorilor, tot în acelaşi dosar a mai fost trimis în judecată şi „celebrul” Dominiţian Paşca – intrat în atenţia legiutorilor după ce a profitat de pe urma disperării mai multor persoane care sufereau de boli grave, cărora le-a vândut, prin intermediul internetului – „medicamente-minune”. Acesta, în calitate de administrator al SC Domy General Group SRL, în baza unei rezoluţii infracţionale unice a emis în favoarea SC Petro Construct SRL, SC Rares TCM SRL, SC Agro Exodus SRL şi SC Ima Publicenter SRL facturi fiscale ce nu au avut la bază operaţiuni economice reale, ajutându-l astfel pe inculpaţii Ioan Mocan, Artimiza Floare Mocan, Andrada Ioana Mocan şi Costelaş Gavrilă să săvârşească infracţiunea de evaziune fiscală ce a cauzat un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 866.560 de lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA aferent facturilor fiscale emise de către inculpatul Domiţian Ioan Paşca.
Un alt personaj trimis în judecată de procurori, tot în acelaşi dosar, este şi Dănuţ Oros, care în calitate de administrator în fapt al SC IMB Biseder SRL şi SC Sabou Societate de Construcţii SRL, în baza unei rezoluţii infracţionale unice a emis în favoarea SC Petro Construct SRL, SC Rares TCM SRL şi SC Agro Exodus SRL facturi fiscale ce nu au avut la bază operaţiuni economice reale, ajutându-i astfel pe inculpaţii Ioan Mocan, Artimiza Floare Mocan şi Gavrilă Costelaş să săvârşească infracţiunea de evaziune fiscală ce a cauzat un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 227.229 de lei – impozit pe profit şi TVA aferent facturilor fiscale emise de către inculpatul Dănuţ Oros.
Pentru complicitate a mai fost trimis în judecată şi Vasile Petre Crăciunaş, care în calitate de administrator în fapt al SC URB – SKF SRL şi SC Bartha Trans Ati SRL, în baza unei rezoluţii infracţionale unice a emis în favoarea SC Petro Construct SRL şi SC Agro Exodus SRL facturi fiscale ce nu au avut la bază operaţiuni economice reale, ajutându-i astfel pe inculpaţii Ioan Mocan, Artimiza Floare Mocan şi Gavrilă Costelaş să săvârşească infracţiunea de evaziune fiscală ce a cauzat un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 205.356 de lei, impozit pe profit şi TVA aferent facturilor fiscale emise de către inculpatul Vasile Petre Crăciunaş. Procurorii precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

30 Thoughts to “Fost consilier judeţean şi un „terapeut” din Şimleu, trimişi în judecată pentru evaziune”

 1. Anonim

  hi hi
  si cand te gandesti ca asta e doar la suprafata si procurorii o sa le sara in ochi si modul in care au reusit cei din familia Macanui si acolii lor sa puna mana pe sume de milioane de euro din fondurile europene

  1. Anonim

   intrati pe vaneaza.ro si il gasiti pe senatorul nostru Pop Gheorghe, el este cel care a omorat un om la vanatoare si a scapat cu fata curat iar acuma ne saluta din parlament

 2. Adela Adelina

  Minciuni si iar minciuni. Chestiile astea ma desgusta ca persoana si ca om cunosc familia Mocan si nu ar fi facut ass ceva. Oare cine stainspatele acestor articole?

  1. Anonim

   Rechizitoriul procurorilor sta in spatele acestor articole.

   1. Adela Adelina

    hmm bine ca altii fac multe rele oameni sufera afectati de calacmitati. oare pe cati oameni saraci a ajutat fam Ioan Mocan si pe cati oameni a tinut in servici ani de zile fara nici un interes. din pacate toti oameni care vor sa faca ceva bun se confrunta cu procurori cu ANAF care vine sa ii lege. Inteleg foarte bine ca se face justiti, dar sa nu li se puna calusul in gura oamenilor care sunt doar impotriva curentului

    1. hh

     unu este sa dai de lucru altu sa face evaziune
     DAR AI VAZUT UN PATRON CARE SINGURI POATE LUCRA ///////

 3. Pentru Padurean Ioan

  Pentru Padurean Ioan ,
  Padurean Ioan este fiul celui care a facut CAP-ul in sat Maladia , i-a batut pe oameni sa se inscrie in colectiv , tatal lui Padurean activistul ,,Florea Pavelii” cum era cunoscut tatal celui care scrie comentariul anterior , a fost coleg cu Popa Turcas care a facut colectivul in Comuna Halmajd . Bineninteles copii acestor activisti sunt prieteni si tot timpul au fost la putere . In timpul colectivizarii pentru ca au refuzat inscrierea in CAP bunicul lui Mocan Ioan si fratele bunicului sau au fost trimisi la Canal si la ocna. Deci despre ce vorbesti D-le Padurean Ioan ????

 4. Anonim

  Acest Pasca care este pus in poza alaturi de Mocan Ioan a fost recompensat de catre Septimiu Turcas si tatal acestuia Turcas Gheorghe protopul de la Greco Catolici fiind trimis la Scoala de Teologie Greco Catolica la Oradea , pentru ca a depus marturie mincinoasa impotriva familiei Mocan .

 5. Adela Adelina

  Va rog sa scoateti metoda de siguranta prin calcule ca nu am tot timpul din lume? Ce relevanta ar avea calcule cand se posteaza comentarii securistilor de practica comunista ati invatat de la nazisti sa cenzurati

 6. Mocan Ioan

  Stimata D-na Tesinschi corect era si deontologic de altfel sa relatati corect informatiile primite de la Parchet . Cu siguranta in rechizitoriu era trecut ca prezumtivul prejudiciu a fost recuperat in totalitate , respectiv s-a platit la bugetul de stat suma de 1.839.018 lei de catre firmele asociate lui Mocan Ioan . Doriti sa va emitem ordonantele de ridicare a sechestrelor in acest sens????? Cu siguranta ca nu deoarece le-ati vazut in dosar si nu v-au interesat pentru ca ati fost platita sa murdariti imaginea unor oameni . Degeaba ati aruncat la sfarsitul articolului ca beneficiaza de prezumtia de nevinovatia dupa ce in tot articolul i-ati zugravit ca pe niste infractori notorii . Ce interes ati avut sa nu publicati ca intreg prezumtivul prejudiciu a fost recuperat in cazul societatilor asociate lui Mocan Ioan . Mai este vreo societate cercetata in astfel de cazuri care a platit intreg prejudiciul ???? Cred ca moral este sa faceti unele precizari reparatorii in acest sens . Interesant este faptul ca intotdeauna cand este vorba de Mocan Ioan ,, bagati ” titluri bomba iar continutul articolelor este mult distorsionat fata de adevar.

 7. Adela Adelina

  Sa aratat deja dreptatea ea nu poate fii ascunsa oricat si oricine sia-r dor acest lucru din diverse motive stiute si nestiute. Nu bagati la suflet domnule Ioan Mocan este o vorba din popor Niciodata sa nu uiti de unde ai plecat!

 8. eu

  Chiar daca s-a recupert prejudiciul, fapta ramane, deci si recunosti ca ai furat, dar ca sa nu intrati toti la bulau, a-ti platit ce a-ti furat

 9. Anonim

  Mocane,ai umplut presa cu laturile tale acun 3 ani „domnu primar”.Iar incepi gunoiule?

 10. Sena

  oare daca nam fi asa de rai sa vedem cum ar fi mai bine inainte sa judecam nu cred ca domnul Mocan ar fi putu sa faca asa ceva. dar cine stie? pana la urma despre ce vorbim fiecare dintre noi are ale lui si este DESGUSTATOR sa comentam pana nu se stie clar ce si cum.

  1. Anonim

   Sena maica, de ce nu mergi tu sa pui naibii mana pe o carte de gramatica? Pentru ca este DEZGUSTATOR (cu z nu s) sa nu stii sa scrii in limba ta materna.

 11. Pentru eu

  Este vorba despre un prezumtiv prejudiciu , instanta va hotari daca ramane sau nu prejudiciu , deci comentariile sunt de prisos.

 12. Adela Adelina

  Sa deschidem ochi sa nu nai fim manevrati de press din pacate asa este fiecare pentru el am ajuns sa ne vindem si familia pentru un colt de paine totul porneste de la educatie care nu mai e ca pe vremuri in timpul comunismului scoala era scoala si nici nu stiu daca a fost mai bine sau nu! Atata spun

  1. denzel

   Bine ca ai spus doar atât.

 13. Anonim

  Bieții infractori (cum văd, familie tată-mamă-fiică), cum sunt ei persecutați!

  1. Adela Adelina

   astia care lasati comentari anonime sa stiti ca in ziua de astazi se poate afla cine comenteaza. mai usor cu apelativismele infractori sau mai stiu eu cine deoarece nu cred ca va lipseste un proces pentru acuzatii de calumnie.

   1. Anonim

    Aaaa e rau cu calumnia asta, trebuie avut grija! Poti sa faci genucid la picior si sa mori.

   2. Anonim

    Evaziunea fiscală nu e infracțiune? Și abține-te de la amenințări. Nu de alta, dar nici nu poți să te exprimi corect și coerent.

 14. Adela Adelina

  prezumtiva evaziunie fiscala. NU AI CITIT mai sus ca a dat TOTI banii inapoi? Deci unde e NEREGULA ca nu vad. Daca nu intelegi ce am scris nu e vina mea

 15. septimiu t

  ba, adelino ( mocaneata junioara ), daca tata-tu o FURAT, nu inseamna ca recuperarea prejudiciului presupune ABSOLVIREA DE FURTUL INITIAL,

 16. Pentru Septimiu T

  Daca tot te dai drept primar desi e clar ca nu esti , poti sa spui cate prejudicii s-au recuperat in tara asta ? N-ai vazut ce rata mica de recuperare avem ? Deci despre ce vorbim ? Si asta cu hotia lasa justitia sa se pronunte, ca nici cel al carui nume ti l-ai insusit ,, nu se simte prea bine „.

 17. Adela Adelina

  Cum spune si domnisoara de mai sus, DESPRE CE VORBIM? Cand o sa invatam sa fim mai buni… Prejudiciul a fost recuperat deci sa zica mersi ca chiar daca nu s-a dovedit ca a fost prejudiciat statul, fam Mocan ca niste oameni seriosi au platit tot prezumtivul prejudiciu ca sa nu aiba alte zoale, urmand sa-si recupereze bani dati in plus dupa proces. Cine mai face asa ceva, din pacate toti se ascund dupa legi dar din nou spun ca acest articol este platit la comanda POLITIC si este folosita multa ironie pacat

 18. Anonim

  nici u8n om normal daca nu a furat 18 miliarede nu i-ar plati decat daca se stie vinovat .si faptul ca a platit prejudiciul nu il absolva de vina de furt(a deconta facuri fictive pentru a recupera TVA);asa ca adelina nu ne mai da tu lectii de morala ci uitate in oglinda.

 19. viorel

  anonime,iti imaginezi ca asa a vrut sa plateasca banii ,stai linistit ,nu ,doar ca i-au blocat conturile de la firme si s-a recuperat prejudiciul,dar abia acum incepe procesul pana la final nu se stie ,o sa ramana si la ei prejudiciu ca la ceilalti care au facu evaziune ,adica ,mai nimic,la huluban ,galis si restul ce a ramas ? asa e facuta legislatia sa poti sa „fentezi” si asa o lasa parlamentarii pt ca din evaziune traiesc si isi fac campaniile electorale

 20. anonim

  clar o sa si recupereze macar 70% din banii platiti ,retinuti,nu -i nimeni prost sa nu se acopere cu acte la firme,doar se face putin „spectacol”

Leave a Comment