Două cazuri de Covid-19 la Direcția de Sănătate Publică Sălaj

Două cazuri de infectare cu Covid-19 au fost depistate, recent, la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sălaj. Este vorba despre două asistente medicale. Potrivit reprezentanților instituției au fost luate măsurile ce se impun, respectiv a fost demarată ancheta epidemiologică prin care s-au stabilit contacții direcți care actualmente se află în carantină, dar și testarea personalului medical din instituție în ziua a șaptea de la contact cu persoanele infectate. De asemenea, s-a realizat dezinfecția suplimentară a zonei în care angajații contacți cu pozitivii au avut acces și personalul a fost reinstruit cu privire la importanța triajului epidemiologic zilnic și a purtatului măștii în unitate și în afara acesteia.

Cazuri pozitive 16 instituții publice din județ 

Cu toate că în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public redacția cotidianului Magazin Sălăjean a solicitat, pentru o informare corectă a cititorilor, numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 confirmate în instituțiile publice din județ în cursul acestei luni, respectiv nominalizarea instituțiilor, reprezentanții DSP Sălaj nu precizat concret denumirea instituțiilor în care au fost raportate persoane infectate. “În luna august s-au înregistrat cazuri pozitive cu Sars Cov 2 la angajați din 16 institutii publice: la nouă instituții s-a înregistrat câte un caz, la trei instituții câte două cazuri, o instituție cu  patru cazuri și o unitate cu 12 cazuri. În funcție de specific, toate instituțiile au fost consiliate să adopte măsuri de dezinfecție și instruire a personalului cu privire la importanța triajului epidemiologic zilnic, portul măștii obligatoriu în incintă, conduita responsabilă în timpul liber”, se arată în răspunsul DSP Sălaj. Conform unor surse Magazin Sălăjean, cazuri de infectare au fost înregistrate, în ultima perioadă la: Spitalul Județean de Urgență Zalău, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, Casa Județeană de Pensii Sălaj, Agenția pentru Intervenție în Agricultură, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj, Direcția Sanitar-Veterinară, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” Zalău.

Alte articole

4 Thoughts to “Două cazuri de Covid-19 la Direcția de Sănătate Publică Sălaj”

 1. soso

  pacat ca nu se mai dau localitatile unde sunt cazuri confirmate pentru a putea lumea sa-si ia masuri de precautie. la fel si cu institutiile in care mai sunt active cazuri. speram ca pe viitor sa fie mai transpareta informarea

 2. Anonim

  bine ca li s-au marit salariile

 3. Anonim

  DAR DSV -SALAJ??

 4. Anonim

  Felicitari pentru ziarul Magazin Salajan si in particular semnatarei acestui articol pentru demostrata abnegatie de a indeplini menirea esentiala a unei prese profesioniste : informarea corecta si prompta a cetatenilor !

Leave a Comment