Construirea hangarului pentru elicopterul SMURD a primit undă verde

Consiliul Judeţean Sălaj are undă verde pentru construirea hangarului elicopterului SMURD repartizat Regiunii Nord – Vest. Transmiterea terenului din Jibou, pe care urmează să fie construit hangarul, din proprietatea publică a statului şi administrarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, în proprietatea judeţului şi administrarea Consiliului Judeţean Sălaj, a fost aprobată în şedinţa de Guvern de marţi, 18 noiembrie.
Cu toate acestea, birocraţia va mai ţine, cel puţin pentru o perioadă, elicopterul la sol. „După publicarea în Monitorul Oficial a Hotărârii adoptată de Guvern marţi, privind transmiterea unui imobil din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj în domeniul public al judeţului Sălaj, Consiliul Judeţean (CJ) va promova un proiect de hotărâre pentru aprobarea investiţiei şi a indicatorilor tehnico-economici ce vizează costruirea hangarului pentru elicopterul SMURD. Acesta va fi supus spre aprobare consilierilor judeţeni. Ulterior se va trece la realizarea efectivă a investiţiei”, au precizat reprezentanţii biroului de presă al CJ Sălaj.

MAI susţine că elicopterul va fi operaţional în acest an
De celaltă parte, Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) declara la începutul acestei luni elicopterul SMURD ce va deservi regiunea de Nord – Vest şi va avea baza în localitatea Jibou va fi funcţional până la sfârşitul acestui an.
Elicopterul de terapie intensivă, a cărui valoare se ridică la peste cinci milioane de euro, va deservi judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş, Satu Mare, Bihor şi o parte din Bistriţa-Năsăud. “Elicopterul este. Piloţii sunt. S-au mai primit acum elicoptere din fondurile structurale transfrontaliere care ne permit să avem elicoptere de rezervă pentru că asta era una din probleme. Şi a doua problemă este hangarul care este în curs de rezolvare pentru a putea fi ţinut acolo. Ştiu că este o întârziere şi o recunosc. Deci anul ăsta o să îl vedeţi funcţional, vă spun sigur“, a declarat Raed Arafat.
În luna mai a acestui an, consilierii judeţeni au aprobat transmiterea terenului din Jibou pe care urmează să fie construit hangarul elicopterului SMURD repartizat Regiunii Nord-Vest, din proprietatea publică a statului şi administrarea Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), în proprietatea judeţului şi administrarea Consiliului Judeţean Sălaj. Spaţiul, în suprafaţă de peste 8.000 de metri pătraţi, se află în incinta subunităţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” Sălaj.
Realizarea viitoarei construcţii, respectiv amenajarea spaţiilor necesare pentru echipajul de intervenţie şi pentru efectuarea operaţiunilor de mentenanţă la aparatul de zbor se vor face în cel mult doi ani, susţineau la acea vreme reprezentanţii administraţiei judeţene. “Am introdus un termen de siguranţă de doi ani, pentru că nu avem niciun control asupra termenelor de transmitere a imobilului din administrarea MAI în cea a CJ Sălaj şi pentru a nu fi nevoiţi să emitem noi hotărâri în acest sens. După ce transmiterea terenului va fi realizată, perioada de execuţie a lucrărilor va fi cât se poate de scurtă”, explica Tiberiu Marc, preşedintele CJ Sălaj.
După finalizarea lucrărilor, hangarul va fi transmis, în condiţiile legii, în administrarea ISU “Porolissum”. Investiţia va fi suportată de la bugetul Sălajului, cu condiţia ca imobilul să treacă în proprietatea autorităţilor judeţene.

One Thought to “Construirea hangarului pentru elicopterul SMURD a primit undă verde”

  1. Camelia

    Locuri de munca urgente!
    Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Seriozitatea noastra este absoluta! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul „Info” la adresa de email: concam68@gmail.com

Leave a Comment