Cine sunt cei șapte suspecți reținuți de DIICOT?

Șapte persoane au fost reținute pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT Sălaj, în urma celor opt perchezițiilor pe care le-au desfășurat vineri, 26 februarie, pe raza județelor Sălaj și Cluj, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor lichidatori judiciari, poliţişti, inspectori şcolari şi a unui magistrat.
Numele celor șapte se regăsesc într-un amplu dosar penal ce vizează suspiciuni privind săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, abuz în serviciu, luare de mită în formă continuată, dare de mită.
Doi dintre cei reținuți sunt oamenii de afaceri Ioan Huluban și Ioan Galiș, care controlează firmele de transport Eurocard 2000 şi Eurocard 2007, situate la ieşirea din municipiul Zalău, spre Hereclean, a precizat procurorul Dan Bubuiug, şeful DIICOT Sălaj.
În ceea ce-i privește pe ceilalți, surse judiciare susțin că doi dintre ei sunt oameni ai legii, mai exact polițiști în cadrul Serviciului de Poliție Rutieră Sălaj. Un alt suspect care și-a petrecut noaptea în arestul Poliției este nimeni altul decât Ioan Abrudan, fost inspector școlar general, în prezent director al Școlii Gimnaziale “Mihai Eminescu”, despre care anchetatorii susțin că ar fi favorizat câțiva elevi la examenul de Bacalaureat din 2012. Printre absolvenți se regăsea tocmai fiica lui Ioan Galiș, Malvina Galiș, și ea reținută de către procurori.
Ultimul adus în arestul IPJ Sălaj este un clujean.
Acestea nu sunt, însă, singurele nume din dosar. Aceleași surse spun că în vizorul procurorilor DIICOT Sălaj se află vicepreședintele Tribunalului Sălaj, Patrițiu Dărăban, care ar fi aprobat mai multe proceduri judiciare în cazul insolvenței celor două societăți comerciale conduse de Galiș și Huluban. Lista suspecților este completată de către Sorin Cosma, fost președinte al Consiliului Județean Sălaj, în prezent practician în insolvență, și de către Dumitru Ardelean, patronul societății Drum Construct.

Alte articole

14 Thoughts to “Cine sunt cei șapte suspecți reținuți de DIICOT?”

 1. Anonim

  Spectacol ieftin! De exemplu, Abrudan ar fi favorizat câțiva elevi la examenul de Bacalaureat din 2012. Înseamnă că denunțătorul a știut, dar a tăinuit o infracțiune din 2012 pînă în 2016! Există în Codul Penal „tăinuire” sau „favorizarea infractorului”? Să fie arestat și trimis în judecată!

  1. Anonim

   esti vreo amanta de-a lui Abru ?

   1. Anonim

    Resetează-ți neuronu’, că dă rateuri!

 2. pipa

  ma uimeste ce usor se pot aresta oamenii preventiv. parca e prea mult sa te aresteze preventiv pentru ca ai favorizat pe cineva la bac. sau pe fata respective ca a fost favorizata.
  de obicei pentru asa ceva se da pedeapsa cu suspendare.

 3. Anonim

  Andreea nu dai lista completa? Cica ar fi vreo 11 arestati. Te temi ca iti copiaza Eduard Farcas lista?

 4. Anonim

  nu ne mai mira nimic… Abrudan este cea mai mare dezamagire din lista asta… Trist!

 5. Anonim

  L-au legat pe PLETE-DALBE.Jale mare in invatamantul salajean si la CCA .L-au cazat in arestul IPJ.Da totusi este fortata masura avand in vedere ca faptele de care este acuzat s-au petrecut in ………2012.

 6. Fane Jugraneala

  Pe cand face DNA oare,niste verificari asupra modului in care s-au facut angajarile in Primarie in anul 2014 si 2015 prin concursuri tip blat mai ceva ca la fotbal?
  Castigatorii s-au decis la oral………..de catre sefii de comisie de examinare cu dedicatii……
  Da’ cu,Coral penal ce se mai aude?
  Se zicea ca o sa-i lege pe unii.
  Asteptam cu nerabdare crescanda!

 7. Fara

  Pai la oral se fac miscarile, pentru ca interviul nu este controlat, si ia concursul cine vor ei deci pilele, deaia nu mere nimic bine in tara asta.

 8. Hi ha

  Traim intr-o tara in care nu merita sa faci ceva,merita sa stai in crasma si sa comentezi,nu risti nimic. Asta pana intr-o zii…dar copiii nostri ce vor spune? Tot ce este strain este bun,ce este localnic este distrus.
  Cine ce urmareste prin aceasta justitie? Nu va intrebati?

 9. Anonim

  au inceput sa apara postacii comunisti. Ne pare rau, au furat cam demult, nu e dreapta justitia bla, bla, bla. Ne plangem non-stop, tara slaba, ne meritam soarta.

 10. Anonim

  In momentul in care cineva nu era de acord cu ei ….fascistii ii faceau comunisti..dar pana la urma toata lumea are dreptul la opinie..

 11. Anonim

  Pacat de d-nul Abrudan.Nu merita asa ceva.

 12. Anonim

  puscarie pe capu lor

Leave a Comment