Centenarul “aprinde” luminițele de Crăciun în Zalău

Primăria Zalău, prin societatea Citadin aflată în subordine, a început în aceste zile amplasarea instalațiilor de iluminat festiv de Crăciun și a figurinelor luminoase, pe străzile principale din municipiu, dar și pe bulevard. Deși administrația locală a făcut în fiecare an eforturi considerabile pentru ca aspectul Zalăului, mai ales în perioada Sărbătorilor, să fie unul permanent îmbunătățit, municipiul Zalău rămâne  departe de alte orașe chiar mai mici, pe acest segment atât de important. De alte municipii sau reședințe de județ nici nu mai are sens să amintim, pentru că nu ne putem compara, din păcate, cu foarte multe.

Cartierele din municipiu rămân, în continuare, destul de sărăcăcioase pe segmentul iluminatului de Sărbători pentru că în aceste locuri, ca în fiecare an, șiragurile luminoase sau figurinele abia dacă ajung pe câte o stradă. Nici centrul municipiului nu este unul care să iasă în evidență cu ceva, unul dintre cele mai mari neajunsuri fiind lipsa activităților specifice pe platoul de marmură, singurul loc în care am putea organiza un târg de Crăciun de dimensiuni mai mici sau alte evenimente care să le ofere zălăuanilor, atunci când ies în oraș, un plus de satisfacție în ceea ce privește atmosfera specifică Sărbătorilor de iarnă.

Cu toate acestea, eforturi se fac, iar singurul lucru pe care  putem să-l facem este să ne bucurăm din plin de ceea ce avem și să sperăm că în anii care urmează lucrurile se vor dezvolta și la noi, așa cum vedem la alții.

Astfel, elementelor decorative și instalațiilor aflate deja în dotarea municipiului, li se vor adăuga în acest an altele noi, lucru care va face ca atmosfera sărbătorilor să fie mai vizibilă în oraș față de anii trecuți. Municipalitatea a mai achiziționat noi seturi de instalații de iluminat decorativ și produse specifice, ce vor fi amplasate în municipiu în aceste zile.

“Pentru  iluminatul stradal festiv, în acest an, au fost achiziționate mai multe produse, cum ar fi  figurine luminoase (fulg de nea) cu un diametru de 1,20 m – 52 bucăți, figurine luminoase (fulg de nea) diametru de 1 m cu tija de 30 cm – 26, figurine luminoase (fulg de nea) diametru de 1 m cu tija de 50 cm – 26, figurine luminoase (fulg de nea) diametru de 0,80 m cu tija de 30 cm – 26, figurine luminoase (fulg de nea) diametru de 0,80 m cu tija de 50 cm – 26 bucăți.

În centru, cel mai probabil pe spațiul din vecinătatea clădirii “Transilvania”, va fi amplasat și un Om de zăpadă de dimensiuni mari. S-au mai achiziționat și seturi de țurțuri luminoși, cu lumină caldă, cu aproximativ 180 leduri, 42 de bucăți. Bradul va fi amplasat, la fel ca anul trecut, la intrarea în Parcul Central Municipal”, se arată în comunicatul Primăriei Zalău. Luminițele de Sărbători și figurinele luminoase vor fi puse în funcțiune în după amiaza zilei de 1 Decembrie.

 

 

Alte articole

Leave a Comment