Cazuri revoltătoare în Sălaj: Zeci de copii abuzaţi de propriii părinţi

Părinţii, dar şi dascăli agresivi, care îşi lovesc copiii chiar şi cu o singură palmă vor fi amendaţi drastic. O palmă dată copilului de către părinte va fi sancţionată cu o amendă de până la 5.000 de lei, iar în cazul în care lovesc un elev, dascălii vor fi nevoiţi să scoată din buzunar 2.500 de lei. Noua Lege privind protecţia copilului urmează să fie promulgată de preşedintele Traian Băsescu.

Statul român vrea părinţi şi dascăli model. Metodele coercitive de genul unei simple palme aplicate copilului ar urma să-i coste bani „grei” pe părinţii agresivi: 5.000 de lei. Cel puţin asta prevede noua Lege pentru protecţia copilului, prin care nu doar părinţii ar urma să fie sancţionaţi pentru agresivitate asupra minorilor, ci şi dascăli. Aceşti din urmă, riscă să primească în cazul unei palme aplicate elevului, amendă în valoare de 2.5000de lei.

În Sălaj, abuzuri peste abuzuri

Dacă noua propunere legislativă ar fi intrat în vigoare de la începutul acestui an, în judeţul Sălaj, zeci de părinţii care şi-au abuzat copiii în diferite forme riscau să fie aspru sancţionaţi. La capitolul abuzuri asupra copiiilor, în 2013, „oficial” au fost înregistrate 42 de asfel de cazuri. După cum a explicat Violeta Milaş, directorul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), din cele 42 de cazuri de abuz, a căror victime au fost copiii şi adolescenţii, cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani, şase au fost cazuri de abuz sexual. „Din cele şase cazuri de abuz sexual semnalate în rândul copiilor, trei au fost în familie, unde, de altfel, s-a dispus instituirea plasamentului în regim de urgenţă, într-un centru de plasament”, a precizat directorul DGASPC. Potrivit lui Milaş, în alte 38 de cazuri, copiii au fost abuzaţi de către părinţi, fizic, emoţional, neglijaţi, dar şi exploataţi prin muncă. În toate cazurile în care minorii sunt victime ale abuzurilor de orice fel, reprezentanţii DGASPC Sălaj realizează, cu cei traumatizaţi fizic şi emoţional, dar şi cu „agresorii” acestora, şedinţe de consiliere psihologică, informări, consiliere juridică şi asistenţă, inclusiv servicii educaţionale şi medicale în funcţie de situaţie. Din cele 42 de cazuri de abuz asupra copiilor, înregistate în anul 2013 în judeţul Sălaj, majoritatea -28 au fost în mediul rural. Abuzurile de orice fel asupra copiilor pot fi semnalate la numărul de telefon 893 de orice persoană care cunoaşte orice caz de abuz asupra vreunui copil.

Şi-a violat fetiţele

Printre cazurile de abuz sexual în familie, în rândul minorilor, înregistrate la DGASPC Sălaj, se numără şi unul a două fete, surori, cu vârsta de 12 respectiv 14 ani, care au fost violate de propriul tată. Chinurile la care au fost supuse copilele au ieşit la iveală în urmă cu aproximativ două luni, când mezina, traumatizată de tată, a fugit de acasă din localitatea Popeni, comuna Mirşid. Imediat după fuga acesteia de la domiciul, tata care-şi maltrata fetele a anunţat oamenii legii că i-a dispărut fata, iar cu ocazia audierilor derulate după ce minora a fost găsită, aceasta a povestit anchetatorilor despre abuzurile sexuale la care a fost supusă atât ea cât şi sora ei. Imediat după aflarea dramei prin care au trecut fetele, s-a dispus preluarea acestora în regim de urgenţă la unul din centrele de plasament din judeţ.

Alte articole

5 Thoughts to “Cazuri revoltătoare în Sălaj: Zeci de copii abuzaţi de propriii părinţi”

 1. bm

  De multe ori ,parintii nu stiu efectiv ce sa mai faca cu copiii, cum sa-i mai educe (ma refer la o palma.) Daca statul stie asa de bine, ii vor lasa in grija statului.Atunci sa vezi cat veti urla. Ar trebui pastrat un echilibru iar d Milas mai bine si-ar muta masina proprie din garajul statului.

 2. Anonim

  E rusinos sa vezi asemenea initiative ‘eroice ‘ din partea asistentei sociale . Eu am sa semnalez un caz concret de ‘abuz’ care vine tocmai din partea unei sefe de birou de asistenta sociala, si anume cel din Ileanda, unde asistenta sociala umbla aproape zilnic in stare de ebrietate , si asta sub ochii oficialilor din primarie, in timp ce copilul dansei de 4 ani asista la asa ceva si e tarat in toate carciumile penale din aceasta localitate ,dormind pe unde apuca ea sa cada beata . Ina mai trist e faptul ca aceasta femeie, ca nu se poate numi doamna, iar mama, sub nici o forma, este persoana responsabila sa ancheteze un asa zis comportament ‘agresiv’ al unui parinte . Ma intreb cine poate trage la raspundere o asemenea persoana sau mai bine zis, care ar fi amenda pentru o femeie care isi bate joc de propriul copil????? Cum e posibil sa pastrezi in functie o femeie dependenta de alcool, care isi efectueaza aproape zilnic ‘anchetele’ la restaurantul Alex din localitate???? Din pacate imi exprim absoluta convingere ca acesta va ramane un comentariu inutil doarece in Ileanda totul se trece cu vederea, iar la nivel de judet observ ca se propaga aceeasi atitudine de ignorare totala, altfel aceasta persoana ar fi fost deja pusa sub ancheta superiorilor !

 3. voicu

  cunosc caz in care copilul de aprox. 16 ani isi agreseaza parintii ,ii injura,ii bate face ce vrea el ,asta cum se numeste domnilor legiuitori?

 4. Carl

  In caul celor doua fetite abuzate sexual nu vad sa zici cineva …ceva.
  Nimeni nu comenteaza fapta asta de animal salbatic….
  Oare e normal asa ceva ?
  Sex in familie ?
  Sex in grup ? Cu Mama si fetele ……
  Este strigator la cer !
  Oare sa fie Roman ? Animalu ?
  Un Roman din Zalau ?
  Un Om de kakat ?un Roman ?
  Este ok …este normal…..
  Romani fac sex cu Mama lor ….dar cu fetele lor ?
  Intre Romani e ceva normal……
  Romani nenorociti….ardevar focul din iad.

 5. Anonim

  NUIAUA ESTE RUPTA DIN RAI, DACA COPII BAT PARINTII ? TOT PARINTII VOR PLATI….

Leave a Comment