Sălăjenii s-au mobilizat de Ziua Curăţeniei Naţionale

Mii de sălăjeni au participat sâmbătă, 28 septembrie, la Ziua Naţională de Curăţenie, desfăşurată în cadrul proiectului „Let`s Do It, România!”. Circa 2.000 de voluntari au reuşit să strângă un număr impresionant de deşeuri. Conform primelor estimări, cei aproximativ 500 de voluntari, care au acţionat în municipiu sau în zonele limitrofe, au colectat nu mai puţin de 250 saci de deşeuri. Potrivit informaţiilor furnizate de Olimpia Chende, coordonatorul judeţean, voluntarii zălăuani au ecologizat parcurile din municipiu, zonele limitrofe şcolilor, precum şi cele trei trasee stabilite de echipa de organizare, respectiv zona Meseş, cea a centurii Aghireş şi cea a pădurii Gîrcei-Cristur. Printre participanţi s-au numărat elevi ai şcolilor din municipiu, însoţiţi de cadre didactice, angajaţi ai Primăriei Zalău, salariaţi ai Tenaris Silcotub, reprezentanţi ai Gărzii de Mediu Sălaj şi nu în ultimul rând ai Direcţiei Agricole Sălaj. După cum a explicat coordonatorul judeţean, cele mai mari cantităţi au fost colectate din zona centurii Aghireş, de la marginea poieniţei din zona Meseş şi Gîrcei. „Cele trei zone menţionate reprezintă punctele nevralgice ale judeţului”, a precizat Olimpia Chende.

Alte articole

2 Thoughts to “Sălăjenii s-au mobilizat de Ziua Curăţeniei Naţionale”

  1. bm

    Cauza mizeriei arucate peste tot trebuie cautata in dezordinea si mizeria lasata de elevi , educatoare , invatatori, profesori in salile de clasa.Se vorbeste doar, nu se formeaza deprinderi.Nu trebuie sa adune nimeni , daca nu arunci.

  2. Mihaela A.

    Si-n comuna Sîmnihaiu Almasului s-a participat la aceasta actiune, dar din pacate sacii au fost lasati la marginia drumului, iar duminica dupa masa unii erau deja sparti.Chiar nu s-a putut gasi o solutie pentru a fi ridicati si transporti unde trebuie???? Pacat de acele eforturi care s-au depus pentru a-i umple!!!

    pentru „bm”:Am fost in f. multe scoli din judet si nu este chiar asa, chiar este un comentariu rautacios. Eu as mai spune:Dar educatia de acasa nu conteaza???

Leave a Comment