Cadastrare gratuită în zeci de localităţi din Sălaj

În 33 de localităţi din judeţul Sălaj vor demara în acest an lucrări de cadastrare gratuite. Lista cuprinde: municipiul Zalău, Cehu Silvaniei, Jibou, Şimleu Silvaniei, Agrij, Băbeni, Bălan, Bănişor, Bobota, Bocşa, Buciumi, Carastelec, Coşeiu, Creaca, Crişeni, Cristolţ, Dobrin, Dragu, Fildu de Jos, Gârbou, Halmăşd, Hereclean, Horoatu Crasnei, Măerişte, Mirşid, Plopiş, Poiana Blenchii, Sălăţig, Şărmăşag, Someş-Odorhei, Valcău de Jos şi Vârşolţ. Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Sălaj a încheiat contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu cele 33 de primării din cele 36 eligibile. Suma totală alocată pentru înscrierea proprietăților din județul Sălaj în evidențele de cadastru și carte funciară, în anul 2022, este de 4.995.960 de lei. Lucrările de cadastru general se desfășoară în cadrul celei de-a opta etape de finanțare a Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF). Deschiderea cărților funciare este gratuită pentru cetățeni, fondurile necesare fiind asigurate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin OCPI Sălaj. Astfel, primarii interesați să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale au încheiat contracte de finanțare cu OCPI Sălaj.

160.000 de lei la fiecare primărie pentru continuarea cadastrării gratuite

Pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, primăriile care au semnat contracte de finanțare cu OCPI Sălaj trebuie să găsească prestatori până la data de 13 iunie. ANCPI va efectua plățile către primării după deschiderea cărților funciare aferente imobilelor recepționate. În acest an fiecare primărie eligibilă poate primi până la 160.000 de lei pentru înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. În prezent, din totalul de 61 de primării din județul Sălaj, se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de unitate administrative teritorială (UAT), cât și pe sectoare cadastrale, în 39 de unități administrativ-teritoriale. În primul trimestru al anului 2022, reprezentanții OCPI Sălaj au participat la întâlniri de lucru și ședințe de progres cu prestatorii lucrărilor de înregistrare sistematică și reprezentanții primăriilor în vederea clarificării și rezolvării problemelor întâmpinate în cadrul acestor lucrări. PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – aproximativ 313 milioane de euro, dar și din bugetul local al primăriilor. Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a ANCPI www.ancpi.ro.

3 Thoughts to “Cadastrare gratuită în zeci de localităţi din Sălaj”

  1. […] În 33 de oraşe şi comune din judeţul Sălaj vor demara în acest an lucrări de cadastrare gratuită. Lista cuprinde:… Citeste mai mult […]

  2. Anonim

    Cadastrarea „gratuita” a fost „inventata”de Liviu Dragnea,pe cand avea cazierul curat inca sí de fapt, inseamna ca cei care isi fac intabulari,ipoteci,notari etc. pe bani, platesc sí pentru cei care beneficiaza de cadastrarea „gratuita”.

  3. Alin

    Asa cadastrare ne lipsim . Făcută pentru uni … care au interese legate de pământul pe care l-au cumpărat bunici prin sudoare ,luptând în război îmi este rușine de ce se face cu întâmplare peste titlul de proprietate, mi se spune să mă mut în rezervă … mincinoși și incompetenți la Rus salaj.

Leave a Comment