Mai multă pădure în Sălaj. Programul de regenerare a pădurii vizează o suprafață de peste o sută de hectare

În județul Sălaj, s-a stabilit pentru acest an un program de regenerare a pădurilor ce cuprinde o suprafaţă totală de 128,2 de hectare, din care împăduririle se vor executa pe 20 de hectare, iar regenerări naturale pe 108,2 hectare, a precizat miercuri, în cadrul ședinţei lunare a Colegiului Prefectural, Viorel Mihiş, directorul Direcţiei Silvice.

Într-un mesaj al Instituției Prefectului Sălaj se arată că „în vederea consolidării plantaţiilor înfiinţate în anii anteriori, se vor efectua lucrări de completare a regenerărilor pe o suprafaţă de 2,7 hectare în fondul forestier. Puieţii necesari pentru efectuarea acestor lucrări sunt produşi în pepinierele proprii ale Direcţiei Silvice, în acest an fiind utilizaţi peste 113.000 puieţi, din speciile gorun, stejar pedunculat, cer, stejar roşu, fag, paltin, ulm și frasin. Direcţia Silvică Sălaj dispune de un excedent de aproximativ 60.000 de puieţi forestieri, din speciile molid, stejar roşu, ulm şi salcâm, care poate fi valorificat către persoanele fizice sau juridice interesate.  Până la ora actuală au fost finalizate lucrările de împădurire iar regenerări naturale s-au efectuat pe o suprafață de 41 de hectare. De asemenea, s-au realizat în totalitate și lucrările de completare a regenerărilor efectuate în anii anteriori.Valoarea lucrărilor de regenerare a pădurilor ce vor fi executate de către Direcţia Silvică Sălaj pe întreg anul 2022 depăşeşte suma de 1.540.000 lei.”

2 Thoughts to “Mai multă pădure în Sălaj. Programul de regenerare a pădurii vizează o suprafață de peste o sută de hectare”

  1. […] În județul Sălaj, s-a stabilit pentru acest an un program de regenerare a pădurilor ce cuprinde o suprafaţă totală de 128,2 de hectare, din care împăduririle se vor executa pe 20 de hectare, iar regenerări naturale pe 108,2 hectare, a precizat miercuri, în cadrul ședinţei lunare a Colegiului Prefectural, Viorel Mihiş, directorul Direcţiei Silvice. Într-un mesaj al Instituției Prefectului Sălaj se arată că „în vederea consolidării plantaţiilor înfiinţate în anii anteriori, se vor efectua lucrări de completare a regenerărilor pe o suprafaţă de 2,7 hectare în fondul forestier. Puieţii necesari… Citeste mai mult […]

  2. […] În județul Sălaj, s-a stabilit pentru acest an un program de regenerare a pădurilor ce cuprinde o suprafaţă totală de 128,2 de hectare, din care împăduririle se vor executa pe 20 de hectare, iar regenerări naturale pe 108,2 hectare, a precizat miercuri, în cadrul ședinţei lunare a Colegiului Prefectural, Viorel Mihiş, directorul Direcţiei Silvice. Într-un mesaj al Instituției Prefectului Sălaj se arată că „în vederea consolidării plantaţiilor înfiinţate în anii anteriori, se vor efectua lucrări de completare a regenerărilor pe o suprafaţă de 2,7 hectare în fondul forestier.  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment