USR-PLUS va avea peste 40 de prefecţi şi subprefecţi, conducerea Gărzii de Mediu şi cea a CNAS

Alianţa USR-PLUS a obţinut, după 3 zile de negocieri politice cu PNL şi UDMR, pe lângă portofoliile din viitorul Guvern, posibilitatea de a numi conducerea la autorităţile centrale pentru protecţia mediului, românii de pretutindeni şi CNAS dar şi dreptul de reprezentare guvernamentală în judeţele ţării prin 42 de funcţii de prefect şi subprefect, conform Digi24.

Astfel, USR-PLUS va avea 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi în ţară, au declarat surse politice pentru Digi24.ro.

În ceea ce priveşte aria de implementare a politicilor de mediu, alianţa va avea dreptul de a numi conducerea la Garda Naţională de Mediu, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului.

De asemenea, aceştia au obţinut dreptul de a numi un secretar de stat în fruntea Departamentului guvernamental pentru Românii de Pretutindeni.

Un alt câştig trecut în partea celor de la USR-PLUS este posibilitatea de a nominaliza secretarul de stat la conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

USR PLUS a primit la negocierile pentru guvernare şase ministere, printre care Justiţie, Fonduri Europene, Sănătate şi Transporturi dar şi şefia Cancelariei prim-ministrului.
Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

Alte articole

6 Thoughts to “USR-PLUS va avea peste 40 de prefecţi şi subprefecţi, conducerea Gărzii de Mediu şi cea a CNAS”

 1. Anonim

  Isi face Turcas bagajele?

 2. Anonim

  Nici vorba .4 ani fericiti

 3. Anonim

  Cel mai capabil om politic din salaj

 4. Anonim

  Multa bafta la prefectura d-l Țurcaș Marcel VIRGIL.

 5. Anonim

  Ce-l tot laudati atata pe omul acesta.Ce-a facut concret?Eu stiu de un singur gest,oarecum cabotin,prin care s-a oferit sa le plateasca virgula combustibilul „bietilor” sefi de institutii.Aloraa care folosesc masinile institutiilor ca si cum ar fi ale lor..Adeca toti.
  Gestul teatral s-a soldat cu nada.Fenomenul este acelasi.Deci….?

Leave a Comment