USL s-a rupt în Consiliul Judeţean Sălaj

Un proiect aflat pe ordinea de zi a ultimei şedinţe de Consiliu Judeţean (CJ) reaprinde spiritele în interiorul USL Sălaj. Propus pentru a reprezenta instituţia în Comitetul Judeţean de Iniţiativă, constituit în vederea organizării alegerilor pentru Camera pentru Agricultură Sălaj, consilierul Partidului Conservator (PC) Mircea Gheţe a fost „faultat” chiar de către cei care, cel puţin teoretic, ar fi trebuit să-l susţină.

Olivian Vădan

Printr-o adresă înaintată de Prefectura Sălaj, Consiliului Judeţean i se solicită nominalizarea şi, totodată, comunicarea reprezentantului CJ în Comitetul Judeţean de Iniţiativă, constituit în vederea organizării alegerilor pentru Camera pentru Agricultură, Industrie Alimentară, Piscicultură, Silvicultură şi Dezvoltare Agricolă Sălaj. Astfel că, în cadrul ultimei şedinţe de CJ, care a avut loc luni dimineaţă, s-a supus la vot desemnarea persoanei cu pricina.
Fiind preşedinte al Comisiei pentru Agricultură din cadrul CJ, consilierul PC, Mircea Gheţe, a luat decizia să candideze pentru mandatul amintit. Cum este şi membru cu drepturi „egale” în interiorul USL Sălaj, consilierul a cerut sprijinul colegilor săi de la PNL, dar şi a celor din opoziţie, pentru a-şi atinge scopul. Bazându-se probabil pe sprijinul necondiţionat al colegilor social-democraţi, liderul PC a „uitat” însă că, deocamdată, în CJ, PSD este majoritar şi că, atunci când e cazul, poate schimba macazul fără nicio problemă.
Cei de la PSD au venit, însă, cu o altă propunere, şi anume pesedistul Dorel Sechei, directorul Camerei pentru Agricultură – personaj care, de altfel, nu intra în calculele „taberei” lui Mircea Gheţe. Cu toate strădaniile consilierilor judeţeni aparţinând PNL, PDL, PP-DD şi PC, reprezentanţii PSD şi UDMR au reuşit să îşi impună propunerea, cu scorul de 16 la 15.
„Mi se pare ciudat modul în care au votat colegii mei”, s-a rezumat la a ne declara Mircea Gheţe, în timp ce preşedintele PNL Sălaj, Radu Căpîlnaşiu, susţine că disensiunile de opinii au apărut din cauza lipsei unei consultări în interiorul USL. „Domnul Mircea Gheţe ne-a cerut sprijinul în acest sens, iar consilierii judeţeni ai PNL au decis să-l susţină. Problemele au apărut în lipsa unei consultări, în prealabil, cu cei de la PSD”, a declarat Radu Căpîlnaşiu.
De cealaltă parte, preşedintele CJ şi liderul PSD Sălaj, Tiberiu Marc, susţine că, din nefericire, miza nominalizării cu pricina nu este una importantă, în condiţiile în care constituirea Camerei Agricole s-ar putea lovi de un nou eşec.
Cât depre situaţia creată la nivelul USL Sălaj, Tiberiu Marc face cunoscut că, din punctul de vedere al celor care l-au susţinut pe Dorel Sechei, reprezentantul CJ în Comitetul Judeţean de Iniţiativă al Camerei pentru Agricultură trebuie să vină din interiorul ultimei instituţii amintite, şi nu din cercul consilierilor judeţeni. „Atâta tot, şi nimic mai mult. Sincer, noi credem în potenţialul actualului director al Camerei pentru Agricultură”, a conchis preşedintele CJ.
Una peste alta, este o nouă dovadă a faptului că, atât la nivelul CJ, cât şi în interiorul USL, cei care împart „caşcavalul” sunt aceeaşi purtători ai tricourilor cu sigla PSD. O fi bine sau nu pentru comunitatea sălăjeană este greu de spus, în condiţiile în care „arbitrul” ori doarme, ori lipseşte cu desăvârşire de pe terenul de joc.

6 Thoughts to “USL s-a rupt în Consiliul Judeţean Sălaj”

  1. ion

    Securistul nu poate fi un om de cuvant! Asta a invatat la scoala,sa-si tradeze aliatii!

  2. Anonim

    In Salaj este doar PSD!!!! Asta este nivelul alegatorilor ! Nu vedeti ce au in cap? O venit…cine !? USL-ul sa indrepte…CE !? Dezastru facut de Basescu,PDL,UDMR,UNPRpsd !!!!!
    Ce se intampla acuma ? …oare pot sa analizez si eu…!? Oamenii dati afara din servici…Investitii taiate…Unde gasesc tinerii loc de munca ?…. Palinca… Gaina…Casa…Masina…impozitate !!! Pensiile???

  3. n

    mare pierder pentru agricultura

  4. ion

    Stai in banca ta d-mnule Chetea ca ai aparut in PC ca si ciupercile dupa ploaie.

  5. Anonim

    democratie facuta de securisti si acivisti comunisti,asa va trebuie.

  6. Anonim

    Pe astia i-a votat poporul salajean.Da chete asta ce meserie are?

Leave a Comment