UDMR blocheaza aprobarea bugetului pentru 2012

UDMR blocheaza aprobarea bugetului pentru 2012Liderii coalitei au convenit, ieri, ca proiectul de buget pentru 2012 sa fie aprobat de Guvern saptamana viitoare, probabil intr-o sedinta speciala, mai multi reprezentanti ai UDMR fiind nemultumiti de fondurile repartizate. Astfel ca proiectul de buget ar urma sa fie aprobat de Guvern la finele saptamanii viitoare, in 25 noiembrie, ca apoi sa fie trimis Parlamentului in 28 noiembrie. Intr-adevar, exista o serie de nemultumiri ale ministrilor UDMR, vizavi de acest proiect de buget, spune presedintele UDMR Salaj, deputatul Seres Denes.

Mai precis, nemultumirile ministrilor udemeristi sunt legate de fondurile care umeaza sa fie alocate ministerelor pe care le conduc. De exemplu, bugetul pe care urmeaza sa-l primeasca Ministerul Culturii este mult sub cel din 2011. In aceste conditii, investitiile majore care au fost demarate urmeaza sa fie suspendate. Acelasi lucru se intampla si in ceea ce priveste bugetul alocat Ministerului Sanatatii, face cunoscut liderul UDMR Salaj, care a adaugat ca, in cele din urma, exista toate premizele ca neintelegerile din coalitie sa fie rezolvate.

Un alt motiv de nemultumire este legat de fondurile destinate administratiei locale, mai multi membri ai coalitiei, inclusiv din partea PDL, reclamand ca alocarile sunt insuficiente fata de necesitatile pe plan local.

Impreuna cu proiectul de buget, Guvernul ar urma sa modifice Legea finantelor publice locale, printr-o ordonanta de urgenta care reduce cota lunara defalcata din impozitul pe venit repartizata autoritatilor locale cu 5,5 puncte procentuale, de la 77 la suta la 71,5 la suta, si stabileste ca incasarile din impozitul pe veniturile din pensii vor fi varsate integral la bugetul de stat.

Leave a Comment