Udemeriştii sălăjeni se pregătesc de referendum

Filiala Sălaj a Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR) va demara, în aceste zile, acţiunea de adunare a semnăturilor necesare în vederea organizării unui referendum. Prin aceste demers, reprezentanţii UDMR Sălaj îşi propun să-i consulte pe locuitorii din judeţ vizavi de modul de organizare a regiunilor de dezvoltare economică.
„Dorim să vedem care este părerea sălăjenilor, pentru că, din punctul nostru de vedere, cele opt regiuni de dezvoltare economică ale României nu şi-au atins scopul. Proiectele implementate în aceste regiuni au fost foarte puţine ori nu au fost deloc. Acolo unde au existat proiecte, tot judeţele mai puternice au ajuns să se dezvolte, în timp ce judeţele mici, printre care şi Sălaj, au rămas la acelaşi nivel”, ne-a declarat Seres Denes, preşedintele UDMR Sălaj.
În acestea condiţii, udemeriştii consideră că o organizare în regiuni mai mici şi mai multe ar fi mult mai eficientă şi le-ar aduce mai aproape de fondurile europene. Seres este de părere ca o reorganizare a judeţelor Sălaj, Bihor, Satu Mare şi, eventual, Maramureş, le-ar asigura acestora o dezvoltare mai echilibrată.
Pentru ca referendumul să poată fi organizat, formaţiunea politică va începe să strângă semnături de la cetăţenii cu drept de vot din judeţ. „Vom derula astfel de acţiuni în cele 14 comune în care avem primari UDMR, însă ne-am dori să se implice şi celelalte unităţi administrativ teritoriale”, a precizat Seres.
Iniţiative similare vor avea loc şi în judeţele Harghita, Covasna, Mureş, Bihor şi Satu Mare. Acţiunea de adunarea a semnăturilor se va încheia în 14 octombrie, când listele vor fi depuse la Consiliul Judeţean Sălaj, urmând ca pe 8 decembrie să fie organizate consultări populare.
Ultimul cuvânt îl vor avea, însă, aleşii judeţeni, care ar urma să voteze pentru sau împotriva organizării referendumului local.

Alte articole

4 Thoughts to “Udemeriştii sălăjeni se pregătesc de referendum”

 1. Anonim

  Nu se poate ! Nimeni nu comenteaza propunerea maghiarilor ?

 2. Anonim

  Ce să comentăm… Peste 50 de ani şi noi o să nă dăm seama c-ar fi mai bun o regiune independentă în loc de hoţia bucurestilui

 3. Mirel

  De ce sa vrem regiunea la Oradea , cand la Cluj ne invata majoritatea copiilor, avem drum mai bun si spitale unde sa ne tratam? De ce sa vrem ce vreu ungurii ? Sa ajungem la spitale in Oradea sa vorbim ungureste ca sa fim tratati?

 4. Mirel

  Mai lasati-ne mai udemeristilor cu referendumul . Chiar nu aveti de lucru? Ar trebui sa stati in banca voastra .

Leave a Comment