Tokes Laszlo injecteaza serul dusmaniei in venele maghiarilor salajeni

Tokes Laszlo injecteaza serul dusmaniei in venele maghiarilor salajeni

Consiliul National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), condus de Tokes Laszlo, a demarat campania de strangere de semnaturi pentru infiintarea Partidului Popular Maghiar din Ardeal (PPMA), pe care episcopul reformat il vrea o alternativa la UDMR. Surse din cadrul CNMT sustin ca decizia de a infiinta acest partid nu a fost una luata in pripa, ci dupa o lunga chibzuinta si multe discutii in care lucrurile au fost intoarse pe toate fetele.

In opinia presedintelui Partidului Civic Maghiar (PCM) Salaj, Papp Lajos, Partidul Popular Maghiar din Ardeal va avea un viitor sigur, si anume nu va avea nicio sansa de izbanda. Liderul PCM Salaj marturiseste ca se astepta ca cei de la PPMA sa-l contacteze pentru a sustine campania de strangere de semnaturi, insa acest lucru nu s-a intamplat, stiindu-se ca Papp Lajos este impotriva infiintarii acestui nou partid. In primul rand, se stie ca nu sunt de acord cu infiintarea acestui nou partid. Apoi, nu am fost contactat si datorita faptului ca, desi am fost directorul de campanie al lui Tokes Laszlo, la alegerile europarlamentare din 2007, am intrerupt legatura cu dansul in momentul in care s-a intors in UDMR, spune presedintele PCM Salaj. Acesta a adugat ca, in judetul nostru, semnaturile pentru infiintarea PPMA se strang pe ascuns, inca de la infiintarea << centrelor democratiei >> (unde, chipurile, se pot oferi informatii legate de obtinerea cetateniei statului ungar – n.r.), centre care fiinteaza la Sarmasag si Zalau.

Parerea mea este ca acest nou partid nu va avea absolut nicio sansa, si din cauza faptului ca PPMA va deveni un partid autonomist. Apoi, nu in ultimul rand, nu inteleg de ce Tokes militeaza pentru infiintarea acestui partid, atata timp cat a declarat ca nu vrea sa mai fie presedintele acestei formatiuni politice. Or, cred ca se foloseste de numele lui pentru a strange sematuri, ca apoi sa-l puna presedinte al PPMA pe Tiberiu Toro (mana dreapta a lui Tokes Laszlo, fost deputat UDMR de Timis care, potrivit unor surse, a reusit cu succes sa distruga organizatia partidului din Timis – n.r.), spune Papp Lajos.

Nici presedintele UDMR Salaj, deputatul Seres Denes, nu se arata incantat de infiintarea PPMA, partid caruia nu-i acorda nicio sansa pe esichierul politic romanesc. Din punctul meu de vedere, si nu numai, nu cred ca este necesara infiintarea acestui partid, la fel cum nu a folosit la nimic aparitia celuilalt partid, si anume PCM.

Sunt convins ca UDMR a demonstrat ca este singurul partid care reprezinta interesele electoratului maghiar, atat la nivel local, cat si national. Aparitia acestui PPMA este un non-sens, atata timp cat electoratul maghiar din Romania nu mai are nevoie de un nou partid care sa-l reprezinte, a declarat Seres Denes, care a adaugat ca ceva nu este in regula cu Tokes Laszlo, atata timp cat episcopul reformat a declarat, nu cu mult timp in urma, ca militeaza pentru uniunea etnicilor maghiari, ca apoi, prin actiunile sale, sa-i invrajbesca. No comment.

Leave a Comment