SONDAJ IRSOP: La alegerile de duminică PNL are prima şansă, dar lupta e strânsă şi surprizele nu sunt excluse

La alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie, PNL are cele mai mari sanse de câştig, dar lupta e strânsă şi surprizele nu sunt excluse, potrivit unui sondaj realizat de IRSOP.

„Deşi conduce, PNL nu a mai crescut în ultimele săptămâni, iar proporţia votanţilor care spun că merg la vot „sigur” sau „foarte sigur” e mai mică la PNL decât la PSD şi USR. PSD a crescut spre finalul campaniei, dar în comparaţie cu PNL şi USR PLUS are mai mulţi votanţi potenţiali peste 65 de ani care cred că riscul de contaminare epidemică în secţie e „foarte mare” şi probabil că o parte dintre ei vor prefera să stea acasă.

Dacă se păstrează configuraţia de mai sus, viitoarea formulă guvernamentală

se anunţă dificilă. O alianţă PNL cu USR PLUS are nevoie de parteneri

suplimentari şi, oricum, deschide un teritoriu de colaborare complet

necunoscut şi imprevizibil.” susţin cei de la IRSOP.

Potrivit sondajului, „Optimiştii” înclină mai mult spre PNL şi USR PLUS, în timp ce „Pesimiştii” înclină în proporţie mai mare spre PSD. Numai aproximativ o treime din „Optimişti” (36%) îşi leagă speranţele de PSD. Înseamnă că dacă creşte pesimismul, creşte şi PSD, iar dacă oamenii devin mai optimişti, PNL şi USR PLUS îşi vor mări baza de susţinători.

Sursa: www.bursa.ro

6 Thoughts to “SONDAJ IRSOP: La alegerile de duminică PNL are prima şansă, dar lupta e strânsă şi surprizele nu sunt excluse”

 1. Votant USR PLUS

  USR PLUS solutia salvatoare. Sa vina noutatile chiar daca sunt lipsiti de experienta. Cei de pana acum au castigat experriza in domeniul inselatoriei.

 2. Anonim

  Barna și Cioloș = Lolek și Bolek!!! Ma bucur ca le-a tras-o Nicusor Dan!!!

 3. Anonim

  Acesta este sondajul lui Peste!

 4. Cine a plătit sondajul ?

  Sondajele ar trebui interzise, sunt contrazise în mod repet de votul popular. Afară cu tot felul de pieleni, ne-am lămurit la locale că ăstia fac sondajele în funcție de cine plătește.

 5. Anonim

  Ce bine ar fi dacă pe listele de duminica ar figura și Vlad Țepeș, Mihai Viteazul, etc! Sau de ce nu niste Extratereștriii!!! Ma mir cum mai suporta buletinul de vot atâția tâmpiti!!!

Leave a Comment