Septimiu Țurcaș a demisionat din funcția de primar al orașului Șimleu Silvaniei

După ce a fost condamnat definitiv, prin sentința dată miercuri de Curtea de Apel Cluj, la trei ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei, primarul orașului Şimleu Silvaniei, Septimiu Cătălin Ţurcaş, a anunţat într-o postare în pagina sa de Facebook că îşi depune demisia din funcţia de primar.

“Prezenta este ultima mea intervenţie din postura de primar al oraşului Şimleu Silvaniei. Am luat la cunoştinţă decizia Curţii de Apel Cluj de a-mi respinge apelul formulat după prima instanţă, în consecinţă îmi depun demisia din funcţia de primar şi aştept ca domnul prefect şi Consiliul Local al oraşului Şimleu Silvaniei să ia act de aceasta”, a precizat Ţurcaş, pe o reţea de socializare. Septimiu Ţurcaş fusese condamnat în primă instanţă, în luna iulie, într-un dosar complex vizând semnarea de către primar a unor acte ilegale de proprietate pentru terenuri, dar şi avizarea plăţii de către Ţurcaş a unor lucrări pentru Primăria Şimleu Silvaniei, care în realitate nu au fost realizate. Sentinţa dată în primă intsanţă a fost confirmată miercuri, de judecătorii Curţii de Apel Cluj. Septimiu Țurcaș susține că este nevinovat și că, dacă ar fi să se întoarcă înapoi, ar proceda la fel: “În legătură cu motivul condamnării, vă mărturisesc că dacă aş avea ocazia să mă întorc în timp aş proceda la fel. Judecătorii m-au găsit vinovat pentru că în anul 2008, când trebuia de urgenţă să identificăm un teren pentru construcţia blocului ANL de lângă stadion, primăria a cumpărat acest teren cu suprafaţa de 1.000 metri pătraţi (10 ari) cu 35.000 Lei (aproximativ 10.000 euro la cursul de atunci). Rămân în urma acestei condamnări câteva apartamente de care se bucură în prezent tinere familii din oraşul nostru. M-am străduit să dezvolt oraşul, lucru demonstrat de proiectele care s-au dus la bun sfârşit şi care urmează să fie implementate în continuare. Azi avem proiecte europene semnate în valoare de 16 milioane de euro şi sunt convins că acestea vor fi finalizate cu succes de cei care vor conduce oraşul”, a menţionat edilul din Șimleu. Septimiu Ţurcaş a fost reales primar al Şimleului Silvaniei, în acest an, pentru a cincea oară consecutiv, de această dată ca independent, fiind susţinut de PNL. Dacă nu ar fi demisionat, ar fi trebuit oricum să părăsească funcția, pentru că legea prevede organizarea de alegeri la trei luni de la emiterea ordinului de eliberare din funcție emis de prefectul județului, în astfel de cazuri.

 

 

 

Alte articole

5 Thoughts to “Septimiu Țurcaș a demisionat din funcția de primar al orașului Șimleu Silvaniei”

 1. Jos ciocoimea liberală

  Libăralii au început să pice, a început sfârșitul !

 2. Sorin Bertea

  Cine achita factura acestor alegeri?

 3. Sorin Bertea

  O lista scurta cu cateva aspecte pe care fostul primar Turcas trebuie sa le faca urgent:

  1. Sa elibereze grupul Simleu Silvaniei Oficial pe care l-a luat cu asalt, sa puna administratori oameni care au experienta cu administrarea altor grupuri de facebook.
  2. Sa aloce imediat fonduri pentru o toaleta publica.
  3. Sa faca banca in fata farmaciei.
  4. Sa dea suma de aproximativ 20.000 de lei, cat au costat alegerile de primar in Simleu imediat inapoi. Altfel sa i se ia casa sau alte proprietati ca are multe.
  5. Sa isi ceara scuze public de la toti activistii si vocile libere din Simleu: campionul Nelu Laslo, Pr. Cristian Crisan, Prof. dr. Muntean Ovidiu, Dr. Pop-Silvasan, activistul civic Matei Valentin si voi incheia lista cu subsemnatul.

  Imi stie adresa si astept SCUZELE

 4. Anonim

  S-a revărsat (pî)rîul Crasna de lacrimile locuitorilor!

 5. Anonim

  Ai dreptate, Sorine. Mai suntem cativa care iti datoram scuze. Te gasim in acelasi bar?

Leave a Comment