Senatul a votat legea pensiilor speciale

Senatul a votat, astăzi, în calitate de primă Cameră sesizată, proiectul de lege al Guvernului privind pensiile speciale, cu amendamentele agreate în cadrul coaliţiei, informează news.ro.

Proiectul de lege a fost votat cu 79 de voturi pentru şi 37 împotrivă şi merge la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. Reforma pensiilor speciale este jalon în PNRR astfel că de adoptarea legii depinde tranşa numărul trei de plată a fondurilor europene. Proiectul a stat mai multe luni în Senat, iar Comisia Europeană şi Banca Mondială au transmis mai multe observaţii la lege.

Comisiile juridică, de apărare şi de muncă din Senat au adoptat, marţi, un raport de admitere cu amendamente admise şi respinse la proiectul de lege privind pensiile speciale. Printre modificările admise se numără faptul că nicio pensie specială nu va fi mai mare decât veniturile din timpul activităţii, se interzice cumulul pensiilor speciale, se introduce un impozit de 15% pentru partea de necontributivitate şi se prevede că pensiile speciale vor fi indexate cu rata inflaţiei.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

3 Thoughts to “Senatul a votat legea pensiilor speciale”

  1. […] Senatul a votat, astăzi, în calitate de primă Cameră sesizată, proiectul de lege al Guvernului privind pensiile speciale, cu amendamentele agreate în cadrul coaliţiei, informează news.ro. Proiectul de lege a fost votat cu 79 de voturi pentru şi 37 împotrivă şi merge la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. Reforma pensiilor speciale este jalon în PNRR astfel că de adoptarea legii depinde tranşa numărul trei de plată a fondurilor europene. Proiectul a stat mai multe luni în Senat, iar Comisia Europeană şi Banca Mondială au transmis mai multe observaţii…  » Mai multe detalii […]

  2. Jos pensiile speciale !

    UE nu va fi de acord, nu sunt tăiate în mod real pensiile speciale nerușinate și sfidătoare. România riscă să piardă peste 3 miliarde euroi care vin gratis de la UE, multe s-ar putea face în această țară cu bănetul ăsta, un spital regional costă o juma de miliard. Regimul democrat nu a fost în stare să construiască măcar un spital în 33 de ani, majoritatea au fost construite în perioada comunistă precum spitalul Județean Sălaj. Deocamdată, exceptând USR care a dat o lovitură mortală pensiilor speciale, celorlate partide le e frică să taie pensiile speciale, inclusiv aur. Vin bășe de generali cu pensii de zeci de mii de lei care zbiară, nu o să mai fie cine să ne apere. Da, ce să apere ? Evident, pensiile lor speciale că, sărăcia noastră a celor mulți o poate apăra și o armată cu pensii pe contributivitate !

  3. Doru

    Nesimtitii merita sa mergem cu totii sa-i dam cu capul de bancile in care stau si isi bat joc de popor! Iar, Iordache, Ciolos, Grindeanu in banda cu ai nostri penelisti ne fac prosti si tampiti (cum de fapt suntem) marindu-si pensiile speciale!

Leave a Comment