Protest la Surduc. Fermieri din Sălaj și Maramureș au aruncat la gunoi mii de litri de lapte

Aproximativ șapte mii de litri de lapte au aruncat astăzi la gunoi, într-o fermă din Surduc, zeci de fermieri din Sălaj, Maramureș și alte județe. Protestatarii au făcut acest gest în semn de nemulțumire față de prețurile derizorii practicate de procesatori.

Fermierii consideră că este aberant ca un procesator să ofere pentru un litru de lapte predat de fermier la poarta fabricii între 1,5 și 2,2 lei, iar procesatorul să-l revândă în magazin cu zece lei. Potrivit fermierilor, piața laptelui românesc este puternic zdruncinată de importurile masive, mulți producători străini oferind lapte pe piața românească la prețuri mai mici, iar asta datorită sprijinului pe care îl primesc de la guvernele din țările lor. „Știm, este păcat să aruncăm atâta lapte, dar o vom mai face. Conducătorii noștri nu își păzesc țara și interesele ei, iar piața internă este tot mai plină de lapte din import, un lapte mult mai ieftin, pentru că producătorul de acolo își permită să vândă mai ieftin. Producătorul de acolo este sprijinit. Noi nu ne permitem să reducem prețurile atât de mult, pentru că asta ar însemna falimentul nostru. Cumpărătorii vor produse de calitate, dar tot la preț se uită, tot acolo unde e mai ieftin se opresc, iar apoi strigă că am distrus țara”, ne-a declarat un fermier din Maramureș.

Magazin Sălăjean a fost singura instituție de presă din Sălaj prezentă la protest.

13 Thoughts to “Protest la Surduc. Fermieri din Sălaj și Maramureș au aruncat la gunoi mii de litri de lapte”

 1. Anonim

  Porumb exportat din Ucraina adus la marii fermieri ai Sălajului de care nu răspunde nimeni…….ce masuri se iau de către Autoritățile Județene

 2. Anonim

  DSV,DAJ ,FITOSANITARI,Politia Economica luați masuri la cerealele aduse de firme din Ucraina

  1. Viorica

   Foarte bine ce se întâmpla! Așa ne trebuie! Multumiți și aduceti cinste, laude și osanale UE , precum și celor care conduc aceasta tara!!!

 3. […] Aproximativ șapte mii de litri de lapte au aruncat astăzi la gunoi, într-o fermă din Surduc, zeci de fermieri din Sălaj, Maramureș și alte județe. Protestatarii au făcut acest gest în semn de nemulțumire față de prețurile derizorii practicate de procesatori. Fermierii consideră că este aberant ca un procesator să ofere pentru un litru de lapte predat de fermier la poarta fabricii între 1,5 și 2,2 lei, iar procesatorul să-l revândă în magazin cu zece lei. Potrivit fermierilor, piața laptelui românesc este puternic zdruncinată de importurile masive,  » Mai multe detalii […]

 4. Anonim

  Procesatorii oferă prețuri mici pt că producătorii nu sunt uniți în CAP. Oricum, se importă mult. Prețurile au luat-o razna, o ceapă sau un cartof costă cât trei portocale. Nu se mai poate, să se aducă importuri din Ucraina, prețul la ulei a fost bătut jos de uleiul din Ucraina !

 5. Anonim

  Micuțul Daea a terminat Salajul și la subvenții ,câteva comune au rămas fără agromediu,pasărea cris cris a dispărut dintr-o data ,dar a apărut la sudiști lui.

 6. Anonim

  Daca fermierii s-ar asocia, să aibă puncte de procesare a laptelui și magazine proprii de desfacere a produselor,cu preturi rezonabile, nu ar mai fi la mâna șmecherilor care-i prăduiesc, iar consumatorii ar avea de câștigat.

 7. Doru

  Cantaretule, mare presedinte de CJ, intervino in lucruri serioase, nu mai pune in cutiile postale cu pliante costisitoare in care de lauzi cu „realizarile” tale! Ce fac marii parlamentari romani in aceasta problema? Ticalosi ce sunteti!

 8. Lena

  Cântărețul Ianchis Dinu împarte pliante confecționate pe banii nostrii! Nu are nicio treaba cu ce se întâmpla in județ! E rupt de realitate și paralel cu problemele existente!!!Fiți mândri cei ce l-ați votat, mâncaia-ți….!!! Cred cu tărie ca medicii ar avea mult de lucru cu el!!!

 9. Giorgiana

  Numai când îl vezi pe Ianchis vorbind îți dai seama de capacitatea lui intelectuala! Dacă mai si analizezi ți se confirma! Apropo: i-am scris numele cu litera mică intenționat ptr ca e un om mic din toate punctele de vedere! Cred cu tărie ca HY MAN era mult mai capabil intr-o astfel de funcție!!!

 10. Anonim

  Postați de la PSD își fac treaba ar trebui să le fie rușine de cine conduce agricultura în Sălaj….plus ar trebui să vadă cum ne-a fript la subvenții comunistul Daea

 11. Anonim

  Voi președinților puneți directori în agricultura oameni competenți nu șoferi de tir precum ii scris în CV dinsului

 12. Anonim

  Da este ING.Mecanic n u AGRONOM

Leave a Comment