Șase întrebări pentru parlamentarii sălăjeni: deputatul Alin Prunean

În ce domenii considerați că aveți un nivel de experiență care vă recomandă drept un bun parlamentar? 

 Activitatea mea din ultimii ani, în strânsă legătură cu sectorul agricol, cu focus pe micii producători și pe dezvoltare rurală, dar și „lupta” din domeniul antreprenorial, toate acestea îmi oferă expertiza necesară pentru a aduce plus valoare și din poziția de parlamentar.

Câte țări străine ați vizitat și ce limbi străine cunoașteți (scris și vorbit)?

 Am vizitat în jur de 17-18 țări, ca turist sau cu diverse proiecte din activitatea profesională. Cunosc limba engleză la nivel intermediar și limba franceză la nivel începător/elementar.

 Care sunt proiectele considerate de dumneavoastră urgente pentru sălăjeni și dacă între acestea se regăsesc și cele pe care le veți aduce în Parlament?

 Unul dintre proiectele importante este conectarea Sălajului la județele limitrofe, din perspectiva infrastructurii, dar și din punct de vedere economic și cultural. De asemenea, în campania electorală ne-am asumat depolitizarea administrației publice și aceasta va fi una dintre prioritățile mele pentru că profesionalizarea administrației înseamnă performanțe mai bune, înseamnă eliminarea corupției și, nu în ultimul rând, servicii mai bune pentru cetățeni.

Numiți două legi pe care le considerați greșite sau prea puțin eficiente în scopul pentru care au fost adoptate și care este primul proiect legislativ pe care îl veți propune în Parlament?

 Nu o să numesc două legi greșite, cred că sunt multe legi care nu sunt armonizate și care trebuie revăzute sau actualizate. Și mai cred că, uneori, multitudinea de legi, norme, hotărâri, ordonanțe care se bat cap în cap, pot fi un factor care îngreunează activitatea unor sectoare. În legătură cu primele proiecte legislative, voi reveni în zilele următoare, concret, după finalizarea programului de guvernare a coaliției din care USR PLUS face parte.

Cum considerați că este tratată problema pandemiei în România? Ce greșeli majore considerați că s-au făcut și care sunt soluțiile pe care le vedeți a fi eficiente în gestionarea acestei situații?

Nu sunt specialist în probleme medicale sau pandemii, dar cred că o comunicare mai transparentă, mai sinceră, încă de la începutul pandemiei, ar fi ajutat populația, ar fi responsabilizat cetățenii și ar fi mobilizat ca partener societatea civilă.

Sălăjenii nu au fost foarte norocoși în ultimii 30 de ani cu echipele pe care le-au trimis în Parlament. Ce doriți să schimbați în proiectele, în ideile cu care veți veni, în viața sau problemele sălăjenilor, astfel încât la final de mandate să primiți aprecieri și nu cuvinte mai puțin frumoase?

 Consider că este vital să existe o comunicare permanentă între aleși și cetățeni. Să nu se rupă legătura stabilită în campaniile electorale, să se păstreze încrederea și respectul reciproc. De aceea, în mandatul pe care tocmai l-am început, îmi propun să am o relație cât se poate de apropiată și interactivă cu diverse categorii profesionale și sociale, lucru care mă va ajuta să înțeleg problemele specifice, dar și pentru a identifica soluții în teren, la firul ierbii. Voi continua să fiu prezent și activ în comunitatea sălăjeană pe care o voi trata și considera ca un partener de drum în următorii ani.

 

 

 

One Thought to “Șase întrebări pentru parlamentarii sălăjeni: deputatul Alin Prunean”

  1. Anonim

    Ma bucur ca in sfarsit un parlamentar salajean are expertiza in sectorul agricol si este focusat pe dezvoltare rurala . Mult succes d-le ALIN PRUNEAN. Ma bucur ca exista dorinta de a relationa interactiv cu diverse categorii sociale pentru scopurile mentionate .Imi place ideea de a identifica solutii in teren ‘ la firul ierbii „. Daca veti fi prezent si mai ales activ in comunitatea salajeana , imi propun si eu sa devin partenerul de drum al d-voastra ( daca va fi posibil) urmeaza sa va caut.

Leave a Comment