Prim-ministrul Viorica Dăncilă și ministrul Sănătății Sorina Pintea au vizitat Sălajul

Prim-ministrul Viorica Dăncilă și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, au vizitat vineri, județul Sălaj, având pe agendă mai multe obiective de interes economic precum și o vizită la Spitalul Județean de Urgență din Zalău. Demnitarii au avut, la începutul vizitei, o întâlnire cu reprezentați ai autorităților locale și județene, la sediul Consiliului Județean Sălaj. Cu acest prilej a fost organizată și o scurtă conferință de presă la sediul Centrului de Cultură și Artă al județului Sălaj.

“Am încercat, în cadrul vizitei de la Zalău, să vedem care este stadiul proiectelor realizate ca urmare a folosirii fondurilor europene și fondurilor guvernamentale; am văzut investițiile în domeniul Sănătății (la Spitalul de Urgență Zalău, n. red. ) am discutat cu oamenii, iar dincolo de ceea ce s-a realizat am vrut să vedem și care sunt problemele existente în județ, astfel încât să venim și cu răspunsuri la acestea. M-a bucurat faptul că aproape toate localitățile județului au fost folosite fondurile din PNDL 1 și PNDL 2 ceea ce arată că acest program a avut efectul pe care ni l-am dorit. Am discutat și despre Fondul de Dezvoltare și Investiții și despre necesitatea accesării acestor fonduri, pentru că dorința fiecărui edil și a fiecărei comunități este aceea de a se dezvolta.

Am avut o întâlnire la Michelin, acolo unde a participat și ambasadorul Franței, unde am discutat despre această învestiție importantă în Zalău, am vizitat mai multe secții ale fabricii și am văzut investițiile făcute în ultima perioadă, chiar am observat că cele mai multe investiții s-au făcut în perioada 2017-2018, deci în timpul guvernării noastre.

O problemă semnalată este cea pe care am întâlnit-o în toate județele, referitoare la lipsa forței de muncă, a celei calificate în special, am discutat și despre învățământul dual și profesional, lucruri importante dacă vrem investiții în România”. Întrebată care este părerea sa despre condiţiile găsite în unitatea spitalicească, Viorica Dăncilă a precizat:

„O impresie bună, de oameni profesionişti, oameni dedicaţi, oameni care salvează vieţi, un spital în care se vede preocuparea Consiliului Judeţean, cu aparatură performantă. Dincolo de creşterea salarială pe care acest Guvern a făcut-o pentru personalul medical, pentru medici, trebuie să avem în vedere şi aparatura necesară, trebuie să avem în vedere construcţia de noi spitale, trebuie să creăm cadrul necesar, astfel încât medicii să poată să-şi desfăşoare activitatea”.

Premierul a adăugat că a avut o discuţie şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, care i-a transmis că spitalul se află în plin proces de modernizare cu fonduri judeţene şi europene. Viorica Dăncilă s-a întâlnit, în cursul după amiezii de vineri și cu prefectul județului, Florin Florian. Delegația guvernamentală a părăsit Sălajul după ora 15 urmând să ajungă în cursul serii în județul Maramureș.

 

Alte articole

7 Thoughts to “Prim-ministrul Viorica Dăncilă și ministrul Sănătății Sorina Pintea au vizitat Sălajul”

 1. Anonim

  a venit sa inaugureze aeroporturile promise de tibi marc

 2. Ioan

  Bravo Magazin Salajea , ati scris cu obiectivitate despre vizita prim-ministrului Romaniei si alti ministri la Zalau , mentionand elementele esentiale ale unei asemenea vizitte , care nu se intampla prea des . In contrast , fituica imunda Graiul Salajului , incita doar la violenta , fiind o oficina a ciomagarilor condusi din umbra de politucul Werner , iar oficial de ORB(an)UL si ceilalti „hastagisti ” .

  1. Radu

   Ori ești un comunist mincinos, ori ești un prost spălat pe creier de șmecherii care ne îngroapă încet țara. Da’ stai liniștit că noi „hastagistii” o să o aducem pe linia de plutire.

 3. Anonim

  @ Ioan
  Așa-i cum zici, ai absolută dreptate, PSD este o bandă de tîlhari condusă de derbedeul infractor – fostul cîrciumar Liviu Nicolae Dragnea!

 4. Anonim

  Ion -21:23 -un alt comentariuu scris de tine in acelasi stil marca PSD „Ciuma bruna , nazistii lui Werner , urmasii lui Hitler , adeptii doctrinei liberalo-werneriana „Dati cu parul (ciomagul cf. Dex)” sunt o hoarda salbatica de cioMAGARI, care produc impreuna cu sabotorul Werner , mai mult rau Romaniei , decat al doilea razboi mondial . Trebuie starpiti din oua ! Si asa vor face romanii normali , cinstiti si realisti .In primul rand la votare , ii vom trimite la lada de gunoaie a istoriei.” -preluat din Graiul >Raspunsul protrivit unuia ca tine este :Te-ai molipsit de ciuma rosie iremediabil.Trage-ti un glonte in cap ca esti total nerecuperabil .Auzi tu la el:”realist”-sute de km de autostrazi promise si nefacute;zeci-sute de spitale noi+crese+gradinite promise si nefacute ;scaderea puterii de cumparare a majoritatii oamenilor,mai vrei?”normali”-oameni ce :apara hotia din banul public beneficiand de pomelnicele psd ,nu sunt constructivi=nu accepta concursul de idei ,nu accepta ca altii sa aiba alte opinii -se cred posesorii exclusivi ai adevarului,etc „normali”-cred ca totul li se cuvine ,pusi pe criterii psd-iste si pe bani multi la buget de catre psd descosiderandu-i pe cei care lucra in privat si considerandu-i sclavi pe mosia lor a psdracnea .Voi ,astia toti ciumetii rosii trebuie sa fiti starpiti prin votul majoritatii poporului care i-l uraste pe dragnea&co-hoti mai mult decat l-au urat pe Ceausescu.

 5. Anonim

  Bravo tinerilor din Zalau. In sfarsit se trezeste constiinta civica in romani. Asta inseamna democratia – sa poti sa ii iei la intrebari pe cei care te conduc. Politicienii sunt in slujba oamenilor, ei trebuie sa ne serveasca pe noi, cei ce ii alegem, si nu invers. PSD se comporta ca stapanii de sclavi si oamenii vad asta si au inceput sa ii urasca.

 6. Anonim

  Subsciu 12:50 .Cel de la 21 23 ,numitul Ion fa bine si-l citeste pe 12 50 ,poate ti-a veni mintea la cap.

Leave a Comment