Primarii liberali, scoşi la raport după un an de mandat

Andreea Vilcovschi

Toţi primarii liberali sălăjeni urmează să prezinte membrilor comunităţilor pe care le păstoresc un raport privind activitatea pe care au depus-o pe parcursul primului an de mandat, a anunţat vineri, 23 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă, Bogdan Ilea, vicepreşedinte al PNL Sălaj. La rândul lor, consilierii locali şi judeţeni vor avea de pregătit o analiză a activităţii primarilor pesedişti Ionel Ciunt şi Dan Ghiurco, respectiv a preşedintelui Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc. Toate aceste bilanţuri vor fi făcute publice fie prin intermediul mass-media, fie prin scrisori expediate cetăţenilor.

„Un oraş neîngrijit şi prăfuit”

În acest context, Ilea a ţinut să îşi exprime opinia cu privire la modul în care actuala administraţie a Zalăului a înţeles să se implice în dezvoltarea reşedinţei de judeţ. „La un an şi aproape trei săptămâni de la alegeri, avem un nou primar, dar acelaşi oraş. Am constat că nu a fost implementat un plan de măsuri, de investiţii concrete, care, după patru ani, să schimbe măcar în parte imaginea pe care o are Zalăul: una învechită, neîngrijită, prăfuită ori inundată, în funcţie de vreme. Un municipiu în care peticirea este unica soluţie pe care municipalitatea o are la îndemână”, a precizat vicepreşedintele PNL Sălaj.
În completare, deputatul Lucian Bode, liderul liberalilor din judeţ, a făcut referire la investiţiile promise de către candidatul PSD în campania electorală, dar care nu au fost încă demarate, printre care platoul de marmură, şoseaua de centură, Cinematograful Scala, bulevardul Mihai Viteazul, anveloparea a zeci de blocuri. „Edilii Zalăului ar trebui să rupă eticheta cizmelor cumpărate anul trecut, să le încalţe şi să iasă pe teren, ca să vadă exact ce au de făcut, pentru că în afară de asfaltarea şi marcarea drumului care leagă oraşul Zalău de Crişeni nu am sesizat prea multă mişcare pe plan local”, consideră Bogdan Ilea.

PNL, pregătit să preia guvernarea

În cadrul întâlnirii cu presa, deputatul Bode a tras concluziile la finalul celor trei ani de tranziţie prin care a trecut PNL. „Mai întâi o alianţă (Alianţa Creştin Liberală), mai tarziu o fuziune, iar astzi, după trei ani de tranziţie cu trei rânduri de alegeri – prezidenţiale, locale şi parlamentare, PNL are conduceri legitim alese la toate nivelurile. Este pentru prima dată în istoria celor două partide care au format PNL, când dupa un Congres, partidul rămâne unit, fără nici o dezertare. Asta arată maturitatea şi caracterul liberalilor astăzi”.
Cât despre evenimentele politice din ultimele două săptămâni, care au culminat cu demiterea Guvernului Grindeanu, preşedintele PNL Sălaj susţine că totul a fost „o reglare de conturi între două găşti din PSD, o acţiune de tip mafiot, care nu are nici o legatură cu România şi cu românii. Este lupta lor pentru putere şi pentru accesul la resurse, este lupta lor pentru libertate”. În opinia liberalului sălăjean, consecinţele acestor evenimente sunt greu de calculat, atât în plan extern, cât şi în plan intern.
În acest context, PNL „va uza de toate pârghiile constituţionale pentru a determina declanşarea alegerilor anticipate”. În situaţia în care acest scenariu nu este realizabil, liberalii i-au în calcul să îşi asume actul guvernării. „PNL este pregatit să guverneze România mai bine decât a facut-o PSD în ultimele şase luni, dar fără o majoritate clară, fără un program de guvernare asumat de către toţi potenţialii aliaţi, fără compromisuri şi ţinând cont de configuraţia de azi a Parlamentului, suntem conştienţi că este o misiune foarte, foarte grea, dar nu imposibilă. PSD la Guvernare este nociv pentru România şi pentru români, este letal pentru mediul de afaceri, este duşmanul investiţiilor. De aceea avem obligaţia să-l blocăm să mai guverneze România”, a explicat Lucian Bode.
Acesta nu a ocolit nici cel mai recent scandal politic din Sălaj, în urma căruia colegul său din Camera Deputaţilor, fostul PMP-ist Liviu Balint a fost demis din partid pentru că a votat la moţiune. Bode a declarat că i se pare normal şi moral ca Balint să demisioneze din funcţia de deputat, întrucât a ajuns să ocupe acest fotoliu prin munca în echipă a membrilor partidului, şi să lase locul următorului de pe listă.

Alte articole

4 Thoughts to “Primarii liberali, scoşi la raport după un an de mandat”

 1. Anonim

  NU to rusine mai Bode

 2. liberalu

  Rusine sati fie Bode Hotule

 3. Anonim

  Iilea este cumva primar sau consiliet?

 4. Anonim

  Ilea este cumva primar sau consilier?

Leave a Comment