Prefectul Andrei Todea nu se da faultat

Prefectul Andrei Todea nu se da faultatDupa cum aminteam intr-un numar recent al ziarului nostru, in urma cu cateva zile, conducerea centrala a PD a solicitat demisiile in alb tuturor democratilor care au obtinut functii pe baza algoritmului politic de dupa alegerile din 2004. Decizia luata la acea vreme de conducerea democrata era una pregatitoare pentru momentul in care premierul Calin Popescu Tariceanu va prezenta o formula guvernamentala fara PD. Cum, in urma cu trei zile, primul ministru a anuntat viitorul IscheletI pe care se va construi noul Guvern, din care PD nu mai face parte, Idemisiile in albI ar trebui sa-si faca efectul. Totusi, in judetul nostru, lucrurile nu stau intocmai, in conditiile in care, de curand, presedintele PD Salaj, Viorel Stanca, a facut cunoscut faptul ca Iindiferent de formula gasita de Tariceanu pentru noul Guvern, democratii salajeni nu vor parasi posturile de conducere din institutiile deconcentrateI.

Contactat in cursul zilei de ieri, reprezentantul Guvernului in teritoriu, prefectul Andrei Todea, apreciaza ca schimbarile directorilor democrati din functiile pe care le au nu sunt neaparat necesare: INu stiu daca schimbarile ar fi oportune. Ar fi o decizie politica. Sa fim intelesi bine. Aici vorbim de o serie de functionari publici, care au dat concursuri pentru posturile respective, fiind aparati de Legea functionarului public. In cazul in care se va dori schimbarea respectiva, acest lucru se va putea face doar pe cale legalaI.

Cat priveste siguranta postului sau, stiindu-se ca Andrei Todea provine din IpepinieraI PD, prefectul precizeaza ca de aproximativ un an si jumatate a renuntat la politica, dar si la postul pe care il detinea in cadrul Serviciului de Medicina Legala. IIn momentul de fata, meseria mea este de inalt functionar publicI, subliniaza Todea, care a tinut sa precizeze ca, desi noua structura a Executivului scoate PD de la guvernare, nu se asteapta sa fie… IfaultatI. INu ar exista nici un motiv intemeiat sa se intample acest lucru, atata timp cat am fost echidistant in deciziile luate la nivelul Institutiei Prefectului. Totusi, daca va interveni Legea mobilitatii, astfel incat sa fiu transferat in alta parte, ma voi supuneI, a incheiat prefectul de Salaj.

Leave a Comment