PNL se opune finanțării bisericilor de la bugetul Consiliul Județean

Președintele PNL Sălaj, deputatul Lucian Bode, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă că aleșii liberali în Consiliul Județean nu vor vota, în ședința care va avea loc luni, două proiecte de hotărâri, unul dintre ele fiind cel al acordării sprijinului financiar unităților de cult din județ. „Înaintea conferinței de presă, am avut o întâlnire cu toți consilierii județeni ai PNL Sălaj. În cadrul acestei întâlniri, am analizat proiectele care vor fi supuse aprobării în viitoarea ședință de CJ. Împreună, am ajuns la concluzia că, în condițiile în care nu vor exista evoluții favorabile solicitărilor noastre, vom propune scoatere de pe ordinea de zi a ședinței a puntelor trei și patru, și anume proiectele de hotărâre privind modificarea anexei Hotărârii CJ 32 din 30 martie 2015 privind aprobarea regulamentului pentru acordarea sprijinului financiar unităților de cult din județul Sălaj, respectiv privind programul de acordare a unui sprijin financiar unităților de cult din județ”, spune Lucian Bode. În opinia sa, nu este deloc potrivit ca, în plină campanie electorală, Consiliul Județean să deruleze un astfel de proiect, la fel cum a făcut și anul trecut când, când din bugetul Sălajului au fost alocați în acest scop 1 milion de lei (10 miliarde de lei vechi).

Despre programul de guvernare al PNL
Potrivit lui Lucian Bode, Programul de Guvernare al PNL este unul foarte bun, elaborat încă de anul trecut, orientat către dezvoltare economică, relansarea capitalului antreprenorial național, precum și către oamenii de afaceri români și agricultorii români. „În același timp, este un program european. Vă dezvăluim că PNL a identificat 10 domenii foarte importante, astfel că vă propune proiecte concrete: Sănătate – demararea proiectului Casa medicului, înființarea a opt spitale regionale, dublarea în patru ani a salariilor medicilor; Educație – este nevoie de reevaluarea cadrelor didactice, de dezbatere publică privind majorarea numărului de ore pe norma didactică, care este de 18 ore (cea mai mică din UE); Justiție – PNL își asumă să rezolve problema recuperării prejudiciilor ca urmare a furturilor din avutul public; fără pensii speciale – PNL lucrează la Noua Lege a pensiilor, care prevede ca toți cetățenii să fie tratați echitabil, iar toate pensiile speciale, pentru toate categoriile, să dispară, astfel că propunem ca pensia să se calculeze după criteriul contributivității; ajutoarele sociale – PSD folosește ajutoarele sociale pentru a ține persoane dependente de stat, iar PNL propune o altă abordare a temei ajutoarelor sociale și consideră că persoanele care merg la primărie cu Mercedes nu au de ce ce să încaseze ajutor social; reforma administrației – PNL vizează reformarea acestui sector, concomitent cu creșterea salariilor în administrație etc.”, a declarat deputatul, adăugând că programul de guvernare al PNL va trata cu maxima responsabilitate tot ceea ce tine de interesul național.

„Sondajul este fals!”
Un alt subiect abordat de Lucian Bode în conferința de presă a fost legat de recentul sondaj Avangarde, favorabil PSD, care ar estima faptul că social-democrații, împreună cu reprezentanții ALDE, ar putea obține o majoritate a mandatelor parlamentare. „Sondajul este fals! PNL a comandat cercetări sociologice serioase, realizate după alegerile locale, care arată faptul că între PNL și PSD este o distanță de circa 5-6 procente. PNL a comunicat public, asumat, datele sondajelor realizate, în vreme ce PSD folosește tertipuri de a intoxica opinia publică prin case de sondaje ”de casă” ale partidului. Sondajul PSD a manipulat, printr-un tertip deja consacrat, marja de eroare în favoarea PSD, ridicând scorul PSD în marja de eroare, și reducând scorul PNL în marja de eroare”, a opinat liderul PNL Sălaj.

16 Thoughts to “PNL se opune finanțării bisericilor de la bugetul Consiliul Județean”

 1. Patriot

  Tu infractorule,mitomanule vorbesti de coruptie tu care ai luat mita sute de miliarde sati fie rusine.Ai ajutat biserica din Cristelec de la buget cu Doua sute de milioane o suta a trebuit sa iti dam tie ches.La majoritatea bisericilor unde a dat bani de la stat nu de la el a cerut 50% inapoi ,DNA ???

 2. Patriot

  Probabil la fentat vriun popa ,si nu vrea sa mai dea la biserici.Acum ca a terminat nevastasa facultatea si a puso DIRECTOARE,de Karina este cea mai desteapta dintre noi ,o sa ne dea numai noua.

 3. Daca PNL voteaza impotriva finantarii de la buget a bisericilor a castigat un vot (si nu numai) de la mine si de la altii.

 4. flamingo

  Singura data cand trebuie sa recunosc ca+i dau dreptate lui Bode, si, daca continuă pe linia asta, cu scoaterea religiei din şcoli, s-ar putea să-l si votez! Vreau ca bisericile şi popii să fie decuplaţi de la banul public, în rest, doamne ajută-le la toţi, din banii enoriaşilor(fraierilor) să-şi facă palate de cleştar, merţanuri ultimul răcnet, etc.

 5. Patriot

  Asa ii trebue episcopului si popilor in urma cu patru ani au citit epistola inpotriva lui Mocanu ca sal ajute pe Bode.Ce zici Bosca???

 6. Anonim

  Bisericile NU trebuie finanțate de stat! Ele sînt organizații private, ai căror membri cred într-o fantasmagorie. Pentru ce să fie finanțată această rătăcire mintală?

 7. Anonim

  Bode , ii cam tarziu pentru decizia asta , in urma cu patru ani cand erai la butoane ai finantat la greu bisericile , ba chiar ai facut un titlu de glorie din asta in campania electorala . Acuma te-ai sucit?Veti ca-ti ridici popii in cap si cu Dumnezeu nu te pui sa stii.

 8. Tăunu

  Lucică, programul e minunat, o singură problemă e. Păi voi aţi reintrodus pensiile speciale, în cârdăşie cu PSD. De ce să te cred eu că veţi tăia aceste pensii speciale neruşinate? Oricum, obiectivul e bine ţintit şi trebuie informaţi alegătorii că aceste pensii speciale costă bugetul ţării, un miliard de euro, anual, o sumă enormă. Pentru a vă dovedi buna credinţă şi a-i rupe pe păsădăi, ar fi bine ca, într-o primă etapă, pensiile speciale să fie impozitate special, tot ce trece la o pensie de 3.000 lei se impozitează cu 80 %. Altfel pierdeţi categoric în faţa PSD !

 9. Patriot

  Batate putere cea cereasca TALHARULE..

 10. Zack

  Pentru ”patriotul” de la 07:44:
  Sigur ai lipsit de la scoala dupa cum cunosti limba romana, ai fost la biserica ?

 11. Bill

  Cel putin pentru 2 puncte din acest program BRAVO !!!
  1 -ajutoarele sociale sub orice forma ar fi incurajeaza nemunca, trebuie obligatoriu revazute si taiate la toti care le iau pe nedrept si marit cuantumul la cei care chiar au nevoie de ele(ajunge ca functionarii primariei sa se uite pentru ce cladiri si masini sunt scutiti de impozit beneficiarii acestora);
  2.-nici un ban nu mai trebuie dat bisericilor, acesti bani TREBUIE OBLIGATORIU DATI INVATAMANTULUI SI SANATATII, bisericile au o serie de scutiri de taxe si impozite despre care nu vorbesc consilierii judeteni;
  Daca vor sa dea bani bisericilor SA DEA DIN PROPRIUL BUZUNAR acei consiglieri care vor vota proiectul,sa vad cat de darnici vor fi.

 12. CRISTELEC

  Patriotule esti un mare,mare nesimtit, vreun postac pesedist ! SA-TI FIE RUSINE !

 13. ada

  un popa, din nimic, in 10 ani face biserica. Un director de spital, cu buget alocat, in10 ani, nu e in stare sa-l tencuiasca, iar oamenii mor cu zile.
  Dle Bode, ia pune un popa director la spital, lasa-l 5 ani, si apoi decide de la care tai finantarea.

 14. Anonim

  Bode vrea sa dea el banii popilor, atata tot. Sa meargă voturile la el. Si pana acum a dat. Un oportunist, atata tot.

 15. Anonim

  Un gunoi Bode asta.

 16. Anonim

  PNL-ul daca se opune alocarilor de resurse la biserici se afla pe un drum bun. In loc sa-i injurati pe pesedisti il injurati pe Bode. Rusine!

Leave a Comment