Heliportul de la Jibou, în așteptarea elicopterului SMURD

Consiliul Judeţean Sălaj a demarat joi, 15 septembrie, procedurile de recepţie pentru obiectivul „Construire hangar elicopter SMURD şi spaţii aferente”, ale cărui lucrări au început în luna octombrie a anului trecut şi au fost finalizate în 29 august 2016, se arată într-un comunicat de presă remis de instituția amintită. Construcţia este realizată pe un teren situat pe strada Odorheiului din Jibou, aflată în incinta subunităţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Porolissum” Sălaj.
Potrivit reprezentanților Consiliului Județean, în cadrul proiectului, s-a realizat un hangar pentru elicoptere SMURD, care cuprinde o zonă de parcare de 327 metri pătraţi. La parter, în interiorul hangarului, s-au construit un depozit de medicamente şi tehnică sanitară, spaţii de odihnă pentru personalul medical, o sală multifuncţională, iar la etaj, patru birouri pentru piloţi. Atât parterul, cât şi la etajul sunt dotate cu grupuri sanitare.
„În corpul administrativ al ISU, la etaj, s-au realizat spaţii de odihnă pentru personalul care va deservi heliportul şi pentru piloţi, respectiv şase dormitoare, fiecare cu baie proprie şi o bucătărie. De asemenea, s-a înlocuit tâmplăria exterioară şi s-a realizat izolarea termică a întregii clădiri. În curte, s-au desfiinţat stâlpii de iluminat şi instalaţiile electrice s-au mutat în subteran, pentru a asigura culoarul de zbor”, se mai arată în comunicat.
Contractul a avut o valoare totală de 1.141.811,48 lei, inclusiv TVA şi a fost finanţat din bugetul Consiliului Judeţean Sălaj, antreprenor general fiind SC Arcada Con SRL Jibou.
După finalizarea recepţiei, Consiliul Judeţean Sălaj va demara demersurile pentru trecerea obiectivului în administrarea Ministerului Afacerilor Interne.

Leave a Comment