Poliţiştii sălăjeni au încheiat acţiunea „Sezon Estival” cu amenzi de peste 200.000 de lei

Peste 1.000 de sancţiuni, zeci de permise reţinute şi amenzi ce depăşesc 200.000 de lei au fost constatate de către poliţiştii sălăjeni în săptămâna 9-15 septembrie, ultima din acţiunea „Sezon Estival”.
„Pentru ca Sezonul Estival să fie petrecut în siguranță, poliţiştii au acționat cu efective mărite pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, dar și pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere”, ne-au transmis oficialii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.
Potrivit sursei citate, în săptămâna 9-15 septembrie, oamenii legii au intervenit la 125 sesizări primite de la cetățeni, 91 dintre acestea fiind apeluri prin intermediul Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. La acțiunile organizate au participat poliţişti de ordine publică, de la rutieră, investigarea criminalității economice și de la structura de investigaţii criminale. Au fost sesizate 67 de infracțiuni, 68 de persoane fiind cercetate pentru comiterea faptelor vizate.
De asemenea, poliţiştii au aplicat 156 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi 48 pentru fapte de altă natură. În domeniul circulaţiei rutiere, oamenii legii au aplicat 846 sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, trei dintre ele fiind aplicate pentru consum de alcool, 348 pentru încălcarea regimului legal de viteză şi 495 pentru alte abateri.
Valoarea totală a amenzilor depăşeşte 210.000 de lei.
Ca măsură complementară, poliţiştii au reținut 37 de permise de conducere, dintre care trei pentru consum de alcool, 11 pentru viteză și 23 pentru alte abateri. Reprezentanţii IPJ Sălaj au mai precizat că în perioada amintită au fost retrase 19 certificate de înmatriculare.

Leave a Comment