Parteneriatul Klaus Iohannis – PNL va duce la construirea ”României normale”

Președintele Klaus Iohannis a reușit primul pas pentru schimbarea modului în care se face politică în România prin instalarea Guvernului PNL, condus de Ludovic Orban. Astfel, parteneriatul Klaus Iohannis – PNL va duce la construirea ”României normale”.
Instalarea Guvernului condus de Ludovic Orban i-a dat prilejul președintelui Klaus Iohannis să prefigureze modul în care va fi condusă România în următorul său mandat.
La depunerea jurământului de către miniștrii Guvernului Ludovic Orban, Klaus Iohannis a criticat modul în care PSD a condus România.
”Se termină astfel guvernarea pesedistă care, în diferite variante, a durat aproape trei ani de zile. Guvernări toxice pentru români, pentru România. Guverne care au stricat foarte multe proiecte și foarte multe abordări ale României”, a declarat Klaus Iohannis.
”Am mai spus-o și o să o mai spun: România putea să fie mult mai departe. România putea să aibă mai multe autostrăzi, mai multe școli, mai multe spitale, să aibă mai multe proiecte pe fonduri europene, să aibă mai multe proiecte pentru români. În ultimii 30 de ani România nu s-a dezvoltat mai mult și mai bine din cauza PSD”, a adăugat Klaus Iohannis.
Şeful statului a spus că lupta de trei ani de zile cu PSD s-a finalizat cu învestirea Guvernului Ludovic Orban. Acesta a completat: ”Mă tem de ce vor găsi miniştrii în ministere”. Iohannis a cerut rezolvarea urgentă a câtorva probleme: bugetul pe 2019, bugetul pe 2020, reluarea discuţiilor pe legile justiţiei, încurajarea luptei anti-corupție.

Efectele abuzurilor PSD trebuie înlăturate

Klaus Iohannis a continuat pe aceeași linie și la ceremoniile de predare – primire a mandatelor miniștrilor. Astfel, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la ceremonia de învestire a lui Bogdan Aurescu în funcţia de ministru de Externe, că politica externă a României a avut de suferit în ultimii trei ani şi jumătate, întrucât ”lideri PSD-işti diletanţi” au decredibilizat ţara în relaţia cu partenerii. ” Lideri pesedişti diletanţi au crezut că se pot profila folosind politica externă a României. Eroare! Singurul lucru pe care l-au obținut este decredibilizarea României în relația cu mulți parteneri cu care am avut legături strânse și încredere reciprocă”, a declarat Klaus Iohannis.
Președintele României a afirmat, și la Ministerul Afacerilor Interne, că ”diletanţi pesedişti” şi oameni care ”au văzut doar interesul propriu şi al găştii de partid pe care au creat-o” au încercat să pună mâna pe toate marile sisteme din România, iar cele trei guverne social-democrate au încercat să îşi “înşurubeze” prietenii şi neamurile în cele mai importante poziţii din stat. Iohannis a solicitat primului ministru şi angajaţilor MAI o schimbare de paradigmă, cerându-le ca siguranţa cetăţeanului să fie în centrul preocupărilor acestora.
El a menţionat că Poliţia, Jandarmeria şi Departamentul Situaţiilor de Urgenţă au fost sub un atac public constant. “Asta fiindcă ați tolerat sau ați fost unii dintre dumneavoastră obligați să tolerați înșurubarea unor persoane în funcții publice care nu aveau ce căuta acolo. Vi s-au impus abordări care nu au nimic de-a face cu etica profesionistă. S-au folosit metode dintre cele mai perfide pentru a vă juca pe unii împotriva celorlalți, pentru a institui un control politic acolo unde profesionalismul trebuie să-și spună cuvântul”, a mai declarat Iohannis.

Refacerea legilor justiției

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, la ceremonia de preluare de către Nicolae Ciucă a mandatului de ministru al Apărării Naţionale, că securitatea naţională nu se negociază şi că aceasta se apără ”cu orice preţ”, precizând că un mandat de succes al noului ministru va fi un succes ”nu pentru partid, nu pentru Armată, ci pentru România”.
Justiția rămâne o prioritate a președintelui Klaus Iohannis. Șeful statului a vorbit, la ceremonia de învestire a noului ministru al Justiţiei, despre rediscutarea legilor justiţiei ”aşa cum trebuia făcut de la început”, împreună cu profesioniştii din sistem. ”Eu îmi doresc foarte mult pentru România şi pentru români o justiţie dreaptă, o luptă anticorupţie eficientă, iar dvs, domnule ministru, aveţi sarcină dificilă: avem legile justiţiei care au fost masacrate de fosta majoritate toxică pesedistă din Parlament. Ele sunt în funcţiune, dar asta nu înseamnă că sunt perfecte. Trebuie reluată discuţia, trebuie reluată aşa cum trebuia făcută de la început, împreună cu profesioniştii din sistem, împreună cu forurile cu care suntem parteneri, cu GRECO, cu Comisia Europeană, împreună cu politicienii de bună credinţă, iar acolo unde se găseşte că modificările au fost bune să fie lăsate, iar acolo unde se găseşte că au fost eronate să fie corectate”, a declarat Klaus Iohannis.
Șeful statului a apreciat că ”ar fi fost o reală catastrofă naţională” dacă ar fi continuat ”asaltul pesedist asupra codurilor”. ”În același fel, domnule ministru, vă revine sarcina să veniți cu o gândire în domeniul Codurilor, fiindcă aici, este clar, se așteaptă o pune în acord a Codurilor cu anumite decizii ale Curții Constituționale. Bine că s-a oprit asaltul pesedist asupra Codurilor! Ar fi fost o reală catastrofă națională dacă ar fi continuat acest asalt. Este o muncă grea, dar sunt convins că prin expertiza pe care o aveți, prin felul foarte calm și diplomatic de a vă apropia de temă veți reuși o abordare care, în definitiv, ne va face pe toți să spunem <<OK, acum legile sunt potrivite, codurile sunt potrivite și judecătorii și procurorii nu au decât să le aplice cu bună-credință>>”, a concluzionat Klaus Iohannis.
Comanda: “PNL”, executant – Magazin Sălăjean, cod mandatar 31190005

11 Thoughts to “Parteneriatul Klaus Iohannis – PNL va duce la construirea ”României normale””

 1. Ioan

  Din pacate , Romania nu a scapat de cea mai mare catastrofa pe timp de pace , care o constituie prestatia politrukului Werner , cetatean de origine germana , care in 5 ani de mandat N-A FACUT NIMIC BUN PENTRU ROMANI/ROMANIA , ci doar a huzurit , mai ceva ca un faraon , pe spinarea bietilor romani . Din pacate , viitorul suna sinistru , caci toata vanzoleala asta cu asa zisele alegeri prezidentiale e doar vorba Eclesiastului „Totul este desertaciune si goana dupa vant ” ! Cred ca indiferent ce vor vota romanii in 10/24.11. 2019 , mafia interna/externa , in speta sistemul securisto-mafiot si serviciile secrete , il vor ” alege” tot pe politrukul Werner , „capo di tutti capi” din Romania !!

 2. Anonim

  Cei mai (a)normali politicieni ce conduc acum Romania , politrukul Werner si penibilul ORB(an) ,” VOR CONSTRUI ROMANIA (A)NORMALA „, dupa chipul si asemanarea lor ??!! Rasu-plansu sau noaptea mintii ??!

 3. Anonim

  Scuzati, dar cam miroase a dictatura. Tocmai mi-am schimbat, brusc si ireversibil, optiunea de vot. Bye bye!

 4. Guvernul instalat de como

  Guvernul instalat este low-cost, au fost mituiti 10 parlamentari de la psd + proromania, se zice, 200.000 euroi de caciula parlamentara. Cu maxim 2 milioane, liberalii au preluat guvernarea, a fost posibil deoarece in politica nu intra decat lepre de tipul lebenitarului balint din jibou, zis si como. Altceva minteau despre democratie pe vremuri jadanii de la europa libera, prosti au fost cei care i-au crezut !

 5. Anonim

  20 49 pana la 05 21 -unul si acelasi frustat ,ciumete rosu-albastru.Vorbesti singur amice ,majoritatea acestui popor pe care tu i l desconsideri ,va vom trimite la groapa de gunoi a istoriei pe psdragnea&co.Vea scremeti degeaba ,cu prefecti betejiti pe ultima suta ca sa boicotati alegerile .ele vor avea loc si tot Iohannis va iesi presedinte ,asa ca sa crape ranza in voi de ciuda.

 6. Ioan

  Asa zisul guvern ORB(an) si PNL-ul nu exista in realitate , ceea ce vedem noi la TV , sunt doar holograme (fotografii in relief cf.Dex), din spatele lor vorbeste politrukul Werner „capo di tutti capi” in teritoriul numit ROM-manelia !!

  1. Anonim

   Foarte mare adevar. Totul al LUI. Pericol pentru democratia asta oricum subreda. Nu mai votez acest personaj mi.se pare deja extrem de periculis. Avem alte variante de vot.

 7. Anonim

  Ingrozitoare atitudine. Acest werner isi da arama pe fata acum. Stiam.ca e lenes, nu a facut nimic in acest mandat in afara de a huzuri pe ban public, un megaloman avid de putere cu tendinte dictatoriale evidente. Urmariti discursul din 5 sau 6 nov. De la Braila si o sa va convingeti ca acest om.este bolnav de putere si a luat o razna rau de tot. Am fost decis sa il votez, nu vedeam.alta varianta insa innaceste zile a demonstrat cine este de fapt. Fiti foarte atenti!!!!

 8. Anonim

  MAI PSDRACNISTULE DE LA 7 39 INCOACE ,ALA CU POLITRUKUL WERNER.DACA NU ERA IOHANNIS ERAM DEMULT SUB DICTATURA PSDRAGNEA ,VOTEAZA TU CU VEORICA SAU CU BARNA AI TAI ,CA NOI MAJORITATEA ACESTUI POPOR VOM VOTA MASIV IOHANNIS .PUNCT.

  1. Anonim

   Voteazo si pe mata ma pupincuristule.

 9. anonim

  Sica Mandolina-un pupincurist+un Neamt nenorocit _Astia ne conduc?Trezitiva romani si unguri si ce oti mai fi,sa gandim bine ce votam dumineca.

Leave a Comment