Parlamentul European vizitat de 30 de sălăjeni

Europarlamentarul sălăjean Cristian Terheș a dus, în perioada 7-9 octombrie 2019, un grup de 30 de sălăjeni în Parlamentul European, aceasta fiind prima invitație de acest gen din mandatul noului europarlamentar.

Acest tip de vizită la Bruxelles are ca scop familiarizarea invitaților cu Parlamentul European, procesul legislativ european și atmosfera din capitala Uniunii Europene.

“Ca europarlamentari avem posibilitatea să aducem un număr de vizitatori pe an în Parlamentul European, pentru a-i ajuta să cunoască direct instituțiile europene. Am promis în campanie că voi aduce un grup din Sălaj în vizită și m-am ținut de cuvânt. Pe durata întregului mandat voi aduce persoane în vizită la Bruxelles din tot spectrul social, pentru a le facilita cât mai multora interacțiunea directă cu instituțiile europene”, a declarat europarlamentarul Cristian Terheș.

Participanții sălăjeni au fost la prima vizită de acest gen în Parlamentul European, feedback-ul final fiind unul extrem de pozitiv.

“Această vizită ne-a permis să vedem cum funcționează cea mai importantă instituție din Uniunea Europeană, cum funcționează Uniunea Europeană, cum se implementează legile și să înțelegem că alegerile europarlamentare sunt printre cele mai importante alegeri deoarece trebuie să avem cei mai buni reprezentați care să apere interesele României. Am descoperit cum funcționează Parlamentul European, cum funcționează Uniunea Europeană. Ne-a permis să cunoaștem oameni noi și să ne facem prieteni noi”, a declarat un grup de vizitatori din Zalău.

“În cadrul înțelegerilor dintre diferite grupuri politice din Parlamentul European, cuvântul dat primează. Acesta este un fel de “monedă de schimb”, iar în baza lui obții respectul celorlalti și el este cel care îți oferă ulterior o anumită poziție!”, a spus Sonia Pășcuță din Zalău.

“În primul rând, am rămas plăcut impresioanată de domnul europarlamentar Cristian Terheș, pe care l-am cunoscut în campanie și care a rămas același om, cu mare caracter, pe care noua funcție nu l-a schimat. În al doilea rând, am rămas impresionată de clădirea Parlamentului European care este unică, un adevărat “oraș în miniatură”, a declarat Livia Flore din Zalău.

“Prin vizita avută la Parlamentul European am ajuns să înțeleg procedurile de lucru, modul în care se fac înțelegerile diplomatice între parlamentari și impactul pe care îl are politica dusă de aceștia asupra țărilor din Uniunea Europeană. Prin această vizită am ajuns să conștientizez cât de important este pentru noi participarea la vot, ca în final să avem cel mai bun reprezentant la nivel european (unul care să ne apare interesele de stat, care să cunoască arta negocierii, să aibă cuvânt și să știe să se afirme). Pe viitor voi avea grijă să îi informez și pe alții despre aceste lucruri, să știe exact cât te importantă este contribuția lor prin vot”, a declarat Alin Luput din Zalău.

“A fost o experiență plăcută, poate unică în viață. Am avut ocazia să vedem cum funcționează Parlamentul European, am avut ocazia să cunoaștem oameni noi și să ne lărgim orizontul”, a declarat un grup de vizitatori din Jibou.

Cristian Terheș este originar din Zalău, a trăit peste 16 ani în SUA, iar în 2019 a fost ales europarlamentar pe lista PSD.

În Parlamentul European Cristian Terheș este membru plin al Comisiei de transport și petiții, precum și membru supleant în comisia LIBE. Europarlamentarul sălăjean mai este membru plin al delegației cu Moldova și Euronest și membru supleant în delegația cu Turcia și Georgia.
(P)

5 Thoughts to “Parlamentul European vizitat de 30 de sălăjeni”

  1. a declarat un grup de vizitatori din Zalău.

    cum declara grupul? toti odata? sau pe rand?

  2. Anonim

    „a spus Sonia Pășcuță din Zalău” – asta cu „cuvântul dat primează” este ceea mai tare, mai ales cand vine de la un PSDist 🙂
    „a declarat Alin Luput din Zalău”. – asta e cel mai destept Zalauan din cati am avut ocazia sa aud 🙂 – el a inteles totul din prima zii !!! si alti PSDisti stau cu anii si nu pricep nici ce se intampla acolo. Au gresit listele astia de la PSD 🙂 au trimis prosti si pe cei destepti I-au tinut acasa.
    alt grup din Jibou, si astia au inteles totul ! oare astia stiu in ce tara au fost? in teleorman?
    p.s. pe banii cui au fat astia sa se culturalizeze in halul asta? au plecat boi si s-au intors vaci !!

  3. Anonim

    Și au primit… UE PSD?

  4. Anonim

    Traiasca Dragnea!

  5. Anonim

    in Statul Paralel.

Leave a Comment