NEGOCIERI PENTRU VIITORUL GUVERN: USR PLUS va cere Ministerul Finanţelor sau Ministerul Justiţiei, desfiinţarea Ministerului Fondurilor Europene şi rescrierea PNRR

Alianţa USR PLUS va cere în negocierile cu PNL şi UDMR pentru formarea viitorului guvern un minister avizator, adică fie Ministerul Finanţelor, fie Ministerul Justiţiei, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Cele două ministere sunt esenţiale pentru că ele avizează toate actele adoptate de guvern.

De asemenea, USR PLUS va cere şi o reorganizarea din temelii a Ministerului Fondurilor Europene, mergând până la desfiinţarea sa şi mutarea atribuţiilor la cancelaria premierului, relatează G4media.

De altfel, chestiunea reorganizării Ministerului Fondurilor Europene a fost enunţată succint şi în documentul făcut public luni de USR PLUS şi care prezenta angajamentele de negociere cu PNL pentru viitoarea coaliţie guvernamentală: „Reaşezarea sistemului de management al fondurilor europene din România, inclusiv reorganizarea Ministerului Fondurilor Europene, a autorităţilor de management şi a programelor operaţionale 2021 – 2027, care se află în prezent în stadiul de drafturi”.

Un alt obiectiv major al USR PLUS în negocierile cu PNL îl reprezintă rescrierea radicală a Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), planul lansat de guvernul Orban în plină campanie electorală şi care cuprinde proiectele majore prin care România ar trebui să cheltuiască în următorii 4 ani cele 30 de miliarde de euro ce vor veni de la Comisia Europeană prin programul fără precedent numit Next Generation EU, mai arată sursa citată.

Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) a fost criticat dur de o parte a societăţii civile pentru capitolele dedicate investiţiilor în educaţie, mediu, energie şi transporturi.

Sursa: www.bursa.ro

3 Thoughts to “NEGOCIERI PENTRU VIITORUL GUVERN: USR PLUS va cere Ministerul Finanţelor sau Ministerul Justiţiei, desfiinţarea Ministerului Fondurilor Europene şi rescrierea PNRR”

  1. Anonim

    hai ca sinteti de kko

  2. cetatean

    Orice, numai pesedei sa nu mai vedem, ca Pop Militianul, ca Dana Cota, ca neamurile astora.

  3. Anonim

    Ghita Pop si neamurile lui out ! In sfarsit ! Nici Ciunt NUil mai salveazs . Ia aminte primare, te trage in jos . Ai avut la senat sute de voturi in minus fata de deputsti , din cauza primului de pe lista ,Pop Gh. Poate lua exemplul lui NOSA daca avea minim bun simt ! Da de unde ???

Leave a Comment